Polgármesteri közlemény

2022.04.07. 16:47

Gyermekvédelmi népszavazás - Vizsgálják, hogy adminisztrációs tévedés miatt győztek-e az igenek Vassurányban

A baloldai országos sajtó a választások után azzal borzolta a kedélyeket, hogy Vassurányban mindenki liberális, és igennel szavazott a gyermekvédelmi népszavazáson feltett kérdésekre. A vassurányi polgármester csütörtökön egy közlemény adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben azt írta: a népszavazás eredményével kapcsolatban sok jelzés érkezett a helyiektől, akik vitatják annak a pontosságát.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrai Dániel polgármester, a közösségi oldalán jelentette meg a közleményét:

 

Tisztelt Polgártársaim!

Vassurány polgármestereként és helyi lakosként határozottan elutasítom azt a magatartást, amit a helyi- és országos médiában megjelent  médiaszolgáltatók által közzétett helyi népszavazási eredmények közlésére reagálva Vassurányt nem ismerő hozzászólók tanúsítottak.

 

 

Vassurányban tiszteletre méltó emberek élnek, akik mindenki másnak megadják a tiszteletet, és maguk is tiszteletet érdemelnek. A mélyen bántó, becsmérlő kijelentések súlyosan sértik az itt élők becsületét, valamint aláássák Otthonunk, Vassurány jó hírét. 

 

A mi településünkön él csillagász, orvos, pedagógus, zenész, villanyszerelő, asztalos, mezőgazdasági szakember - és még sorolhatnám. Sokfélék vagyunk. Van aki jobboldali, van aki baloldali, van akit egyáltalán nem érdekel a politika. 

 

Engem, minket nem érdekel, hogy ki-mire szavaz. Engem az érdekel, hogy a véleményéért ne legyen senki jogtalanul megbélyegezve. Mi egy kis közösségként megtanultuk, hogy bár a véleményünk különbözhet, attól még szükségünk van egymásra jóban-rosszban. Ezért kiállok minden vassurányi polgárért, és minden olyan embertársamért is, aki gyűlöletet kap a vele nem egy véleményen lévőktől.

 

A népszavazás eredményével kapcsolatban sok jelzés érkezett helyiektől, akik vitatják annak pontosságát. Erre reagálva, megvizsgáljuk a jogszabályi lehetőségeinket, és minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy ki derítsük, történt-e az adminisztrációs folyamat során esetleges tévedés.

 

Kérem, hogy egymás véleményét - ha minden szavazat nem, ha mindegyik igen, és akkor is ha mind érvénytelen - tartsuk tiszteletben.

 

Tisztelettel és szeretettel,

Forrai Dániel

Vassurány Község Polgármestere

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!