Felújítás

2022.04.12. 11:00

Most öltöztetik szürkébe - Folyamatosan dolgoznak az MMIK színháztermében

Jelenleg a padlószőnyeg cseréje zajlik az MMIK-ban, ahol év elejétől fogva szakaszosan újítják fel a színpadi produkciók környezetét.

Merklin Tímea

A több mint negyvenéves szőnyeg helyére újat tesznek, a nézőtéri lépcsőkön is

Forrás: Szendi Péter

 Az alagsort eláztató törött esővízvezeték javításával, lomtalanítással, a használatból kivett bútorok, elektronikai eszközök felújításával kezdődött az idei „nagytakarítás” az intézményben. A színházteremben bővítették az áram betáplálásának lehetőségeit, mert az újonnan hozott produkcióknak nagyobb az áramigénye, mint az korábban megszokott volt – tájékoztatott Kiss Gábor Boldizsár, az MMIK igazgatója. 

 

Rendbe tették a színpadi vészvilágítást és a munkafényt, digitális hang- és fénypult került a vezérlőbe, kicserélték a hangfalakat. Megújult a táncpadló a teljes színpadon, amelyet minden érkező együttes örömmel nyugtáz. Feketére festették a színpad hátsó hangelnyelő falát – amely érdekes módon eddig fehér volt –, és ezzel összhangban feketére cserélik az oldalsó felező és a hátsó függönyt is a következő hetekben. Megújultak a több évtizedes főfüggöny mellett a nézőtéri ajtók belső függönyei, a nézőtér oldalsó kárpitja, a székek két garnitúra mosható sapkát kaptak – mindent a szürke árnyalataiba öltöztettek, hogy modernizálják a színházteret, ehhez illeszkedik a nézőtéri lépcsők padlószőnyegének mostani cseréje is. 

 

Megújult a Lorigo Táncsport Egyesület öltözője és táncterme, rendbe teszik az Ungaresca Néptáncegyüttes helyiségeit, a táncosok öltözőit. A ruhatárak függönyeit bézsre cserélik, és a folyosón sorakozó székeket is újrakárpitozzák a barna három árnyalatában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!