A fejlesztések is szóba kerültek

2022.05.20. 17:30

Az első vizitáció Sárváron - A püspök a város vezetőivel is találkozott

Kánoni vizitációt tartott a városban dr. Székely János megyés püspök. A vizitáció során az egyházmegye vezetője személyesen felügyeli, ellenőrzi az egyes plébániákat.

Pajor András

Dr. Székely János, Wimmer Roland, dr. Szíjártó Valéria és Kondora István

Forrás: Pajor András

A Szombathelyi Egyházmegye főpásztora először tartott vizitációt Sárváron. Találkozott a Szent László-plébánián az ott szolgálatot teljesítő egyházi személyekkel, beszélgetést folytatva Orbán István kanonokkal is. Wimmer Roland városi plébánossal a városházán tett látogatást, találkozott Kondora István polgármesterrel, dr. Máhr Tivadar alpolgármesterrel és dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyzővel. Példamutatónak értékelték a katolikus egyház és az önkormányzat együttműködését. 

– Az egyház gyarapodása révén jelentősen gyarapodik a város is. A jól működő vallási közösségek pedig a város társadalmi szövetét is erősítik – emelte ki Kondora István. – A vizitáció célja, hogy jobban megismerjem az egyházmegyét. Nagyon nagy öröm, hogy Sárváron pezsgő egyházi élet zajlik – mondta a megyés püspök, aki a katolikus iskolát is meglátogatta. A vizitáció a Szent László-plébániatemplomban misével zárult. Az egyházmegyei főpásztor látogatásán több olyan fejlesztés is szóba került, amelyek a közeljövőben válhatnak valósággá Sárváron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!