Összefogás

2022.06.04. 11:30

Takarították a parkokat (is) - Szombathelyen nem unatkoztak, huszonkilenc helyszínen gyűjtötték a szemetet - fotók

A Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program részeként pénteken ismét megrendezték a városi nagytakarítást Szombathelyen. A nagyszabású szemétszedés a megyeszékhely több pontján, összesen 29 helyszínen zajlott.

Hartyányi Gabriella

A Weöres Sándor Színház tagjai is csatlakoztak a kezdeményezéshez

Forrás: Unger Tamás

A városi nagytakarításban ezúttal is önkéntes alapon vettek részt a közgyűlés tagjai, az önkormányzati tulajdonban lévő cégek munkatársai, civil szervezetek képviselői, valamint a polgármesteri hivatal köztisztviselői. A Nagykar utcában gyűltek össze a Mesebolt Bábszínház, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjai. Ők a Nagykar utca, majd utána az Ady téri park, a Technikum park, a Perint patak medrének mindkét oldalán – a Bartók Béla utcai hídtól egészen az egyetemmel szemben lévő hídig – vállalták a nagytakarítást. Horváth Soma városüzemeltetésért felelős alpolgármester szerint egyre népszerűbb ez a rendezvény.

– A városban csaknem száz ember dolgozik nap mint nap azért, hogy tisztábbak legyenek a zöldterületek, az utak, a járdák. Ez most egy önkéntes akció, amivel felhívjuk a figyelmet arra is, hogy ezeknek az embereknek a munkája mennyire fontos. Azonban akkor tudunk mi is tenni a környezetünkért, ha nem dobáljuk el a szemetet – hangsúlyozta az alpolgármester. 

– Ha jól emlékszem, a ’80- as években volt egy tévéreklám, aminek a szlogenje az volt: Nem bántja a szemét? – erről már Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója beszélt. – Ez a kétértelmű mondat azóta is bennem maradt, és bizony bántja a szememet a szemét. Ha van lehetőség, mint ez a mostani, és ráérek, akkor szívesen veszek részt az ilyen akciókban. Nagy örömömre szép számmal, csaknem húszan érkeztünk a színháztól: színészek, műszakiak és adminisztrátorok is. 

Szabó Tibor szólt arról is: Miskolcról elindult egy Zöld Színház projekt, amihez a szombathelyi társulat is csatlakozott. A tegnapi akció során a többi között megtisztult a Gayer park, a Gyöngyös patak medre, a múzeumpark, az Oladi és a Váci kiserdő, az Ezredévi park, a Tóth István park, az Éhen Gyula és Szent Márton tér, valamint a Csónakázótó környéke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!