AlteRába Fesztivál

2018.07.10. 19:55

Elkezdődött az ország legnagyobb kerti partija a Rába partján

Kedden délután már sorra készültek a fesztivál lakóhelyei: jelentjük, kezdődik a kilencedik AlteRába Fesztivál.

Lutor Katalin

Klement Örsnek (középen) ez az első fesztiválja. Barátaival, Csendes Mátéval és Lóránt Andrással tudja: a jó hangulat garantált Fotó: NJ

Délben nyitott a kemping a Rába Sport- és Szabadidőcentrumnál. Az otthoni próbaállítás után itt az idő élesben is kipróbálni az ideiglenes lakhelyeket. Valaki a polifoamra, valaki azonban a felfújható matracra esküszik. A minimál hangulatot a kis hangfalak, imazászlók, akár LED-es lámpafüzérek emelik. Az alvós kispárna minden vérbeli fesztiválozót elkísér, no meg persze alapkellék: a naptej, a szúnyogspray és az elmaradhatatlan bikini – mégiscsak a Rába partján vagyunk. A hőség és a hűs víz jó kombináció lesz az elkövetkezendő néhány napban.

Simon Enikő és Nagy István néhány másodperc alatt felállította a sátrat Fotó: Nagy Jácint

Sorra alakultak a társaságok a sátrak körül, mindig annál gyűltek össze, akinél nagyobb hely volt leülni, vagy akinél előkerült egy gitár, vagy éppen egy pakli kártya. Tóth Bálint és Tóth Márton Hatvanból érkezett, eddig a FEZEN-re jártak. A sátor küszöbén azonnal éneklésbe kezdtek, a gitárt sosem hagyják otthon, mondták. Először jöttek a körmendi fesztiválra és nagyon várják a csütörtöki nap fellépőit: a 30y-t és a Supernemet.

Tóth Bálint és Tóth Márton minden fesztiválra gitárral érkezik Fotó: Lutor Katalin

Csupán néhány utcát sétált a fesztiválra Lóránt András körmendi lakos, aki már az első alkalommal is ott volt sok-sok éve, és bár hiányolta néhány nagy kedvencét a programlistából, a Hiperkarmának nagyon örült. Kicsit arrébb Klement Örs bújt elő a sátorból, ez az első fesztiválja, de a fellépők nagy részét ismeri és szereti is. Nagy kedvence az amerikai 70-es évek alternatív zenéje, az vezette el a magyar zenekarokhoz, nagyon várja a Hiperkarmát és a Péterfy Bori és a Love Bandet. Csak néhány órája érkeztek, de már összeismerkedtek az első sátrazókkal. Mint mondta: az emberek nagyon közvetlenek és izgalommal tölti el, hogy még nem tudja, mit várjon élete első fesztiváljától.

Klement Örsnek (középen) ez az első fesztiválja. Barátaival, Csendes Mátéval és Lóránt Andrással tudja: a jó hangulat garantált Fotó: NJ

Az ország legnagyobb kerti partiját a Depeche Modedalokat játszó Das Modell indította kedden kora este, és még az első napon fellépett a Sziámi and Friends, majd pedig a kizárólag Körmenden koncertező F.O. System. Akinek még nincs bérlete, az a helyszínen be tudta szerezni, de erre már csak az első napon volt lehetőség, azonban 17 órától minden nap van lehetőség napijegy váltására – a korábban kezdődő koncertek ingyenesek, éppen úgy, mint a 12 éves fesztiválozók belépése, ha szülői felügyelettel érkeznek. A kemping első száz lakója idén is ajándékot kapott. Plusz információ annak, aki ma indul útnak: aki vonattal megy, örülhet, 50 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe a fesztiválozók a járatokat. A visszaútra is szól az akció, ami a fesztiválon kapott karszalaggal vehető igénybe.

 

Frissítés:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!