Video

2010.08.13. 12:25

Micsoda pap! Zoltán atya gördeszkázni tanítja a fiatalokat

Pár nap leforgása alatt csütörtök délutánig hetvenezerszer nézték meg azt a videót, amelyiken Lendvai Zoltán plébános meglepő ügyességgel bűvöli a gördeszkát és tanítgatja a lenti fiatalokat.

Horváth Viktória

 

- Ilyen hálás közönségnek már régóta nem gördeszkáztam, mint a lenti gyerekeknek. Úgy történt, hogy éppen Schu Szabina és Kiss Balázs esküvőjéről igyekeztünk a lakodalom színhelyére, mikor is úgy gondoltuk, hogy megállunk Lentiben. Kondákor Gyula esperes urat és az új káplánt, Szakál Szilárdot akartuk köszönteni. Ekkor néhány gördeszkás fiúval találkoztunk össze, akiket megállítottam, ugyan, mutassátok már meg, mit tudtok - árulta el Lendvai Zoltán, aki nem felejtette el köszönteni az olvasókat, s különösen a híveit, akik összesen 12 faluban élnek. A filia három fő központja Rédics, Gáborjánháza és Resznek. A fiúk olyan jól bántak a deszkával, hogy a plébánosnak is kedve támadt hozzá.

- Említettem, hogy valamikor én is tudtam, aztán elkezdtek kérlelni, én pedig nem bírtam nemet mondani nekik. Mielőtt felálltam a deszkára, még keresztet vetettem és azt mondtam: Úr Jézus, kérlek segíts, hogy örömet tudjak szerezni ezzel a játékkal a gyerekeknek, majd nekiveselkedtem.

- A gördeszkázás megnyit egy utat Isten felé, mert minden, ami szép, Istentől van: az igazán szép dolog pedig odaemeli az ember lelkét hozzá. Amikor begyorsítok, majd hirtelen keresztbe fordulok a deszkával és nem esek el, akkor azt mondom: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy ilyen jó egyensúlyérzéket adtál az embernek! Mert ezt a csodálatos dolgot is neki köszönhetjük.

Zoltán atya deszkás történetéről bővebben a Zalai Hírlap Online-on, ide kattintva olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!