Négy vasi gárda

2019.09.11. 19:46

Kezdődik az NB II-es női kézibajnokság

A hétvégén elrajtol az NB II-es női kézilabda-bajnokság. Négy Vas megyei csapat érintett a 2019/2020-as sorozatban: a Büki TK, a Celldömölki VSE, a Körmendi DMTE és a Sárvárfürdő Kinizsi.

Tóth Gábor

Bölöni Roland (jobbról) és a Büki TK gárdája szeretné dobogón zárni a hétvégén induló 2019/2020-as NB II-es női kézilabda-bajnokságot

Fotó: Unger Tamás

– Nem távozott játékos a tavalyi keretünkből, érkezett viszont a Haladástól Büki Angyalka, Gősi Luca és Schuszter Nikolett, valamint a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia gárdájától Szuhogyi Laura, akik mindenképpen erősítést jelentenek – fogalmazott Bölöni Roland, a Büki TK mestere. – A keretet még az ifjúsági csapat néhány játékosa egészíti ki. Július 22-én kezdtük el a felkészülést, szeptemberig heti tíz alkalommal edzettünk. Mindazt a munkát, amit terveztem, sikerült elvégezni. A felkészülési mérkőzéseken tudtuk gyakorolni azokat a játékelemeket, amelyeket szeretnék viszontlátni majd a bajnokságban. Van még mit javítani, de egyre jobban összeáll a csapat. Tavaly kicsúsztunk az első háromból, idén szeretnénk előrébb lépni, ezért megcélozzuk a dobogót – hogy aztán melyik fokára érünk oda, azt majd meglátjuk.

– Rozmán Gergő családi okok miatt – ugyanis októberben apa lesz – három év után távozott a felnőtt csapat kispadjáról – árulta el Csonka László, a Sárvárfürdő Kinizsi szakosztályvezetője. – Új szakvezetőnk, Farkas Veronika korábban már dolgozott nálunk játékos-edzőként, most visszatér hozzánk. Rozmán Gergő pedig az U8-as és U9-es csapatokat irányítja. A keretből egy távozóról tudok beszámolni: Kokas Viktória anyai örömök elé néz, így ezt a szezont biztosan kihagyja. Erősítésnek viszont Gerencsér Zsófiát és Kiss Nórát szerződtettük, mindketten a Haladásból érkeztek – utóbbi korábban már volt a játékosunk. Leigazoltuk továbbá Szemes Jázmint is, aki Ikerváron nevelkedett, onnan az ETO-hoz került, az utóbbi egy évet pedig Mosonmagyaróváron töltötte. Jurik Petra és Nardai Viktória felépült sérüléséből, mindketten edzésbe álltak, reméljük, hogy velük is számolhatunk. Egyébként a játékoskeretünk még nincs lezárva, egy-két érkezővel még talán számolhatunk. A célunk az első hat hely valamelyikének megszerzése – természetesen szeretnénk minél előrébb végezni. Mérkőzéseinket decembertől már szeretnénk az új multifunkcionális csarnokban játszani.

Bölöni Roland (jobbról) és a Büki TK gárdája szeretné dobogón zárni a hétvégén induló 2019/2020-as NB II-es női kézilabda-bajnokságot

– A csapat magja együtt maradt – jelezte a Körmendi DMTE egyik edzője, Kiskós Kitti. – Igaz, Faragó Lea a Nemzeti Kézilabda Akadémián folytatja pályafutását, Adorján Kinga pedig felhagyott az aktív játékkal. Viszont a Haladásból érkezett jobb szélső posztra Rábai Alexandra. Az együttest továbbra is a Varga Andrea–Kiskós Kitti edzőpáros irányítja. Célkitűzésként a biztos bennmaradást határoztuk meg magunknak – és folytatjuk a fiatal, saját nevelésű játékosok beépítését a felnőtt csapatba. Már július végén megkezdtük a felkészülést, öt napot Veszprémben is eltöltöttünk edzőtáborban, és több felkészülési mérkőzést is játszottunk. Úgy vélem, hogy készen állunk a bajnoki rajtra.

– A felkészülést július 24-én kezdtük, heti négy edzéssel dolgoztunk – árulta el Salamonné Csótár Adrienn, a Celldömölki VSE trénere. – A sikeresebb szereplés érdekében magasabb edzésszámra van szüksége a csapatnak: a bajnokság egyre erősebb, a játék egyre gyorsabb, kulcskérdés a minél jobb erőnlét. Továbbá hét edzőmérkőzést játszottunk különböző játékerőt képviselő csapatokkal. Sikerült erősítenünk, ugyanis nagy örömünkre Freiberger Ivett és Tömő Szandra visszatért hozzánk. Célunk a biztos bennmaradás – de a lehető legtöbb mérkőzést szeretnénk megnyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!