Vörösiszap

2010.12.14. 12:59

Vörösiszap-katasztrófa: jótékonysági hangverseny a megyeháza dísztermében

Szombaton este közösen ad koncertet Sebestyén Ernő hegedűművész és a Bozsodi Kvartett. A koncert teljes bevételét a vörösiszap-károsultak számára ajánlják fel.

Peltzer Géza

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a megyében élő legkiválóbb hegedűművész és a megyében működő legjobb kvartett koncertjét láthatja, aki szombaton este fél nyolckor eljön a megyeháza dísztermébe. A karácsonyi hangversenyen ugyanis a világszinten is egyedülálló módon négy fivér alkotta vonósnégyes és a Kőszegen élő hegedűművész ad közös koncertet, amelynek teljes bevételét a vörösiszap-károsultaknak ajánlják fel.

A műsoron két nagyobb lélegzetű Mozart-mű: az Esz-dúr vonósnégyes és a C-dúr vonósötös. A Bozsodi Kvartett tagjai testvérek, erdélyi származásúak, de ma már valamennyien Szombathelyen élnek, és tagjai a Savaria Szimfonikus Zenekarnak.

Sebestyén Ernő több évtizedig Németországban élt, a Bajor Állami szimfonikus Zenekar koncertmestereként ment nyugdíjba, öt éve kőszegi, az Esterházy trió tagja.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!