Zene

2014.05.24. 17:01

Tükör előtt mutatják meg, mennyire sokfélék is vagyunk

Szombathely - Új videoklippel rukkolt elő a szombathelyi Voler Mouche zenekar.

Ambrózai Zsuzsanna

Teljes titokban zajlottak a munkálatok, a résztvevők sem tudták, mi sül majd ki az egész dologból. Jelentjük, a klip, amely a Still life névre hallgat, nálunk jelesre vizsgázott.

Vélhetően nemcsak mi örvendtünk s fogadtuk hatalmas nagy lelkesedéssel a videoklipet (és magát a bemutatót), hanem a népes közönség is, amely csütörtök késő délutáni időtöltésnek ezt választotta. A klip, amely a Still life névre hallgat, az új Voler Mouche-nagylemezen kapott helyet másik 11 zeneszám mellett. Lemezbemutató koncert július 25-én a zsinagóga udvarán lesz.

– Beül az ember a tükör elé. Mit csinál? Olyan nincs, hogy nem csinál semmit sem – hangzik el a zenekar menedzserének, Horváth Eszternek szájából a werkfilmben, aztán szépen lassan az is kiderül, hogy a videóklip alaptörténete az ő fejéből pattant ki. Persze nem a Voler Mouche-ról lenne szó, ha mindezt nem spékelték volna meg még további őrültségekkel. Nevezetesen, hogy nemcsak úgy simán a tükör elé ültek, hanem a fotósfülkébe, tudják, olyanba, ahova az ember befut, ha éppen szüksége van gyorsan néhány igazolványképre. Az már csak hab a tortán, hogy saját maguk építették meg, egy társasházi lakás nappalijában.

A videoklipen szereplők az alapkoncepciót ismerték nagyjából, egymást azonban nem. Fotó: Ambrózai Zsuzsanna

A szereplők, akik vannak vagy harmincöten, szinte alig tudtak valamit a forgatáskor az alapkoncepcióból, egymásról viszont egyáltalán semmit sem.

– Még a zenekar tagjai sem sejtettek sokat, a videoklipet egészben, összerakva pedig ők is csak a bemutatón látták – mondja Miski Ádám, a zenekar frontembere, majd folytatja, a fontos az volt, hogy mindenkiből a „leginkább énje" jöjjön elő a forgatás alatt. Az, amilyen valójában, ahogy kinéz ténylegesen, amikor beül vagy beáll a tükör elé. Az pedig szintén fontos volt, hogy megmutassuk, mennyire sokfélék is vagyunk. Nemtől, vallási hovatartozástól, bőrszíntől zenei ízléstől függetlenül, teszi hozzá a frontember. A zenekarban így igazán jól megférnek egymás mellett férfiak és nők.

Ennek ellenére egy könnyed, vidám, felszabadult s mindenekelőtt fülbemászó dallal találkozhat a nagyközönség, ha meghallgatja a zeneszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!