Választás 2024

2024.04.15. 17:57

Balassa Péter is bejelentkezett polgármesterjelöltnek Szombathelyen - Bajban az ÉSZ?

Balassa Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője és a szombathelyi közgyűlés korábbi tagja polgármesterjelöltként jelentkezett be hétfőn.

Vaol.hu

Balassa Péter 2019-ben még a szombathelyi közgyűlésben önkormányzati képviselőként szólalt fel

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

Úgy tűnik, tovább bomlik a baloldali összefogás Szombathelyen. Ismert, Czeglédy Csaba függetlenként indul a Derkovits városrészen, a jobbikos Balassa Péter pedig egy civil szervezet polgármesterjelöltjeként jelentkezett be. Közösségi oldalán azt írta: "(...) olyan változásra van szükség a városban, amelyhez önkormányzati és parlamenti képviselői, valamint szakmai bizottsági tapasztalatommal, a helyi ügyek ismeretében, a tőlem megszokott tenni akarással hozzá tudok járulni". Megmutatta 12 képviselő-jelölt társát is, akikkel a június 9-ei önkormányzati választáson mérettetik meg magukat. 

A jobbikos politikus azt is megmagyarázza, hogy miért egy civil szervezet - Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesület (KEJVE) - színeiben indul: "(...) a helyi önkormányzatban országos pártérdekek érvényesülnek, ezért a döntést a civilekre, a szombathelyi emberekre bízzuk. Ez az oka annak is, hogy jelölésünk mögött nem politikai párt, hanem egy, a város újratervezésére szerveződött egyesület áll" - írta Balassa Péter. 

Szombathelyen nem újkeletű, hogy baloldali pártpolitikusok civil szervezetek mögé bújnak az önkormányzati választáson: a DK, az LMP, MSZP, Momentum helyi politikusai az Éljen Szombathely Egyesület égisze alatt indulnak. Emlékezetes: 2019-ben a Pro Savaria Egyesülettel közösen indult a Jobbik. 

Kapcsolódó:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában