Látogatás

2023.10.11. 17:22

Gyurcsány Ferencet a szombathelyi városházán fogadta Nemény András 

Gyurcsány Ferencet és a DK országgyűlési képviselőcsoportját fogadta szerdán a szombathelyi városházán Nemény András polgármester.

Tömböly Ágnes

A régóta várt kép: Gyurcsány Ferenc és Nemény András a szombathelyi városházán

Forrás: DK Facebook-oldala

"A DK frakciója megérkezett Szombathelyre, Nemény András polgármester köszöntött minket!" - erről a Demokratikus Koalíció közösségi oldalán számoltak be szerdán. A fotókon az is látszik, a vasi megyeszékhely városházáján a sajtóteremben zajlott az egyeztetés. A megbeszélés nem volt sajtónyilvános, legalábbis a szerkesztőségünknek korábban küldött heti tisztségviselői programban az nem szerepelt.

A Demokratikus Koalíció közösségi oldaláról azt is megtudtuk: a napokban Vas és Zala vármegyében tartanak fórumokat a párt politikusai. "Elmesélnéd, hogy Te személyesen mit vársz a kormányváltástól és a szociáldemokrata fordulattól?" - olvasható programjuk kapcsán.

Jövőre önkormányzati és európai parlamenti választást tartanak. Kövér László, az Országgyűlés elnöke keddi fórumán éppen arról beszélt: Szombathely politikai csatatérré válhat a baloldali irányítás alatt ahelyett, hogy a város nyugodt otthona lenne a szombathelyieknek. Utalt arra is, Gyurcsány Ferenc és a baloldali politikusok az önkormányzatokat hídfőállásnak tekintik és a kormányváltás szándéka vezeti őket. 

Lapunk májusban szellőztette meg: a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK és a szombathelyi baloldali politikusok között paktum született a jövő évi önkormányzati választás kapcsán. Év elején Horváth Attila költségvetésért és beruházásokért is felelős alpolgármester, valamint Kopcsándi József képviselő, a Szova stratégiai igazgatója is átlépett az MSZP-ből a DK-ba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában