Állatvilág

2014.03.08. 17:18

Gazdira várva - örökbefogadó napot tartottak

Szombathely - Megtartotta a tavasz első örökbefogadó napját szombat délután a Fekete István Állatvédő Egyesület az egyik nagy bevásárlóközpontban.

Farkas Eszter

Rengeteg kutyus, támogató és állatvédő gyűlt össze az eseményen. Az őszi és téli időszakban rengeteg kutyát mentett a Fekete István Állatvédő Egyesület. Közel negyven kutyus van jelenleg az egyesület gondozásában, akiket már csak nagy nehézségek árán tudnak elhelyezni az állatvédők. Így a szombati örökbefogadó napon nem csak a gazdijelölteket, hanem támogatókat és ideiglenes befogadókat is várták.

Volt, aki adománnyal érkezett, más örökbefogadási szándékkal jött a tavasz első örökbefogadó napjára. Ez utóbbiak most bőven tudtak válogatni a kutyusok között, hiszen volt kis és nagy testű, lakásban tartott vagy kerti, izgő-mozgó és nyugodt, idős valamint fiatal, tarka-barka és egyszínű kutya is.


Góliát és Zorka is izgatottan szimatolta körbe a placcot, várva az örökbefogadókat (Fotó: Ohr Tibor)


A kutyusok is izgatottan érkeztek az örökbefogadó napra, mintha csak ezzel jelezték volna reményüket. Talán ezen a napon jön értük az álomgazdi?! Góliát és Zorka is izgatottan szimatolták körbe a placcot. Góliát például 10 hónapos, labrador-németjuhász keverék kan kutya. Játékos, kedves, és nagyon jó jelzőkutya. Nagytestű lesz, kertes házba ajánlják. Góliátot még novemberben találták, azóta van az egyesület gondozásában. Zorka november közepén született keverék szuka kutyus.

Közepesnél talán kicsit nagyobbra növő, nagyon értelmes, játékos, apportos kiskutya, gyorsan tanul. Rövid szőre miatt lakásban tartással fogadható örökbe. A tavasz első örökbefogadó napja után a Fekete István Állatvédő Egyesületet és a mentett állatokat a nagyobb rendezvényeken biztosan megtalálhatják majd az érdeklődők ez után is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!