BC Körmend

2013.11.05. 12:45

Körmendi rajt az EuroChallenge-ben

Körmend - Szerdán Moszkvában kezdi meg az idei EuroChallenge-sorozatát az Inkognito Fashion Körmend BC kosárlabdacsapata. A piros-feketék a csoportjuk favoritjának számító Triumph Ljuberci vendégei lesznek.

Németh Zsolt

A Körmend nem a legjobb előjelekkel utazott el kedden az orosz fővárosba, hiszen az Alba elleni bajnoki sikert két vereség követte. Sopronban és hazai pályán, a Szeged ellen is hátrányból állt fel a csapat, de a végjátékban mindkét alkalommal sokat hibáztak a játékosok. Ugyanezt nem engedhetik meg maguknak az orosz bajnokságban legutóbb a hatodik helyen végző Ljuberci ellen.

- A hazai vereségünkre senki sem számított. Érthető, hogy nincs túl jó hangulat a csapat háza táján - mondta Hencsey Tamás vezetőedző. - Ugyanakkor abban bízom, hogy ez a háromnapos együttlét, amivel az utazás jár, jó hatással lehet a csapategységre. Mondanom sem kell, hogy egy igazán erős ellenfél vár ránk. Négy külföldijük van, két amerikai mezőny ember, egy nagyon jó szerb center és egy kanadai középjátékos, és mellettük még sok fiatal orosz kosarasuk. Egy nagyon magas gárdáról beszélünk, az átlagmagasságuk két méter fölött van, de sokan a 205 centimétert is meghaladják. Szeretném megköszönni Sabáli Balázs kollégámnak, hogy segített videót szerezni az ellenfélről. Két találkozójukat meg tudtuk nézni. Gyors kosárlabdát igyekeznek játszani ők is, és első szándékból befejezni az akciókat. Ha felállt védelem ellen mennek, akkor előszeretettel használják a nagyon magas és nagyon erős centerüket, Rakovicsot. Néha ők is letámadnak, biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de meg kell próbálnunk felszabadultan és jól kosárlabdázni.

A szombati mérkőzésen nem játszott a Körmendben Devon Moore, mert lehetőséget kapott a bemutatkozásra a próbajátékon lévő Durrell Summers. Az ő teljesítményétől függetlenül ami egyáltalán nem volt meggyőző a csapat Moore-ral utazott az orosz fővárosba, hiszen korábban az ő papírjait intézte el a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!