Sport

2013.10.26. 19:10

A zóna bejött, de...

Nagy csatában, gyors iramú mérkőzésen, presztízscsatában marad alul a Körmend a hétvégi mérkőzésen.

Vas Népe

Sopron KC–Inkognito Fashion Körmend
74:66 (22:22, 23:9, 8:16, 21:19).

Sopron 2200 néző. V: Győrffy, Frányó, Pozsonyi.SKC: RUJÁK 10/6, THOMAS 11, THOMPSON 13/3, Tóth G. 4, BAROVICS 16. Cs: DÉNES 8, Takács 5/3, Bus, TREPÁK 5/3, Molnár, 2 Körmend: Moore 5/3, Fears 7/3, FERENCZ 13/6, Kusnyer, RAKOCSEVICS 21. Cs: TÖRÖK R. 7, Sonyák 3/3, FARKAS 8/6, Fodor. 

Az első 3 percben Ruják, illetve Rakocsevics dobta az első 4-4 pontot. Utána Jonathon Thompson két támadásból ötöt egy tripla, majd egy betörés utáni ziccer formájában. A szakasz második felében a vendégeket Török próbálta versenyben tartani, ám Thomas és Barovics pontjaival tartotta néhány pontos előnyét az SKC. A szakasz hajrájában Sonyák és Ruják váltott triplát. A szakasz 7:1-es körmendi futással s Farkas Attilának a dudaszóra dobott triplája révén egyenlítéssel zárult. 

Trepák-triplával indult a második negyed, majd a másik hazai cserejátékos, Takács is beemelt egy hármast. Hogy a harmadik SKC-s csereember, Dénes „csak” duplát dobott betörés után, cseppet sem bánta a soproni publikum. Trepák jól őrizte Rakocsevicset, a hazaiaknak minden bejött, illetve bement ekkor. Thompson egy kilátástalan akció utolsó másodpercében fordulásból dobott duplát. 12:0-s SKC-futás és Hencsey időkérése után Farkas tört be s törte meg a közel 5 perces körmendi kosárcsendet.

 



A labdával Kutasi Gergő, a Körmend játékosa (Fotó: Szendi Péter)



Trepák közelről is betalált, majd Thomas szerzett Thompsonéhoz hasonlóan szinte „elvetélt” akció utolsó pillanatában szerencsés kosarat – dühöngött is Hencsey. A második félidő elején Ruják megkapta harmadik hibáját, Moore a támadóidő lejártát jelző dudaszó pillanatában dobott triplát. Dénes távoli duplával felelt. Zónáztak a vendégek, s ez ellen a Sopron az első félidőben oly jól működő támadógépezete akadozott, Ferencz büntetőivel 10 ponton belülre kerültek a körmendiek. A hosszabb hazai kosárcsendet Molnár törte meg egy szemfüles találattal. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a csapatok, jó 2 percig virított 51:42 a táblán, amikor Thomas átadását Tóth váltotta pontokra.

Farkas triplával válaszolt, Rakocsevics pedig 6-ra hozta föl a vendégeket. Visszaszerzett lepattanók után közel 1 perces hazai akció végén Takács dobott duplát a 4. negyed kezdéseként. Ferencz előbb bedobott, majd kihagyott egy büntetőt, s a Sonyák által visszaszerzett lepattanóból indított támadás végén triplával 4-re hozta fel csapatát. Hazai oldalon megvoltak, de kimaradtak a tiszta helyzetek, Rakocsevics 1 jó büntetőjével egy triplányi távolságba küzdötte fel magát a Körmend.

Tovább fokozódott a feszültség. Rakcsevics rontott közelről, a túloldalon Barovics-kosár plusz büntetős akciója tolt egyet a gödörbe került hazai szekéren. Ferencz kapta el a fonalat, a negyed közepén újabb triplát emelt be, majd dupláját követően minimálisra, 1 pontra csökkent az SKC előnye. Barovics szép center kosarára Fears révén betörésből felelt a Körmend.

Thompson 1 büntetőt értékesített, Rakocsevics pedig kiegyenlített. Barovics duplájára a végére magára találó Fearstől tripla volt a válasz. Ruják is beemelt egy trojkát, 70 másodperccel a vége előtt Thompson mindkét büntetőjét bedobta. Fears elvesztette – vagy Thomas megszerezte a labdát, Thompsont indította, aki bődületeset zsákolt, 50 másodperccel a befejezés előtt 6-ra nőtt az SKC előnye. A hazai sikert szinte magabiztossá tette két jó Thomas-büntető, majd egy Dénes-zsákolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!