kosárlabda

2018.01.09. 19:39

FIBA-kupameccsel folytatja a Körmend

Az Egis Körmend kosárlabdacsapata FIBA Europe Cup-találkozóval folytatja e heti mérkőzéssorozatát. Gasper Potocnik legénysége a litván Nevezis együttesét fogadja szerdán 18 órától.

Tóth Judit

A Jászberény elleni bajnokin Steven Davisnek ment a legjobban a hazaiak közül. A körmendi publikum jó játékot vár mindenkitől Fotó: Unger Tamás

A férfi FIBA Európa-kupa első csoportkörében a nyolc, egyenként négycsapatos csoport résztvevői oda-visszavágó alapon játszottak egymással. Minden kvartettből az első két együttes jutott tovább a következő körbe, így a Körmend is. A vasiak jelenleg a litván BC Nevezissel, a török Demir Instaat csapatával és az Alba Fehérvárral küzdenek a második csoportkörben, a J csoportban. A második körből csoportonként két gárda jut majd be a nyolcaddöntőbe: a nyolc továbbjutó a Bajnokok Ligájából kiesettek közül kap ellenfelet. A kupa innentől egyenes kieséses rendszerben folytatódik majd, minden párharc – beleértve a döntőt is – két mérkőzésen dől el.

A piros-feketék egy meccset játszottak eddig a második csoportkörben, a töröktől kaptak ki hét ponttal idegenben (79-72). A második forduló következik: a litván Nevezist fogadják szerdán 18 órától Körmenden. A litvánok hazai pályán három ponttal voltak jobbak az Albánál (90-87), igaz, a Nevezis hosszabbításban tudott csak nyerni egy jó iramú, látványos mérkőzésen.

A Jászberény elleni bajnokin Steven Davisnek ment a legjobban a hazaiak közül. A körmendi publikum jó játékot vár mindenkitől
Fotó: Unger Tamás

 

Nem lesz tehát könnyű feladata a Körmendnek, ezt mondta Gasper Potocnik is, az Egis Körmend vezetőedzője.

– Ezek a napok nehezek mindenkinek, négy meccsünk van a héten, és a következőkben lesz sokkal kisebb a hajtás. A szlovének ellen igyekeztem pihentetni a kulcsjátékosokat, a fiataloknak több lehetőséget adtam. Nagyon jó játékot produkált a Sentjur, nálunk védekezésben voltak problémák. De most már előre tekintünk. Persze nem örülök a vereségnek, hiszen mindig a győzelem a cél. A Nevezis ellen is az lesz, bár nem lesz könnyű dolgunk. Wrightra továbbra sem számíthatunk és Hollins is bajlódik az Achillesével. Remélem, ő azért pályára tud lépni a litvánok ellen. Kemény meccs lesz, nem adjuk fel, a legtöbbet hozzuk ki magunkból – remélem.

Szombaton Budapestre utazik majd a Körmend, Gasper Potocnik elmondása szerint a MAFC elleni meccs prioritást élvez, mindenképpen győzelmet vár.

– Lépésről lépésre haladunk, bízom a sikerekben és abban, hogy újra feláll a csapatom és jó sorozat következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!