Belföld

2009.09.30. 21:23

Fóti helybenjárás: ismét nem oszlott fel a testület

Budapest - Nem oszlatta fel magát a fóti képviselő-testület szerda este, mert a képviselők közül nem jelentek meg elegendő számban, így határozatképtelenség miatt elmaradt a rendkívüli ülés. Lakossági fórumot azonban tartottak; ezen a felszólalók ugyancsak a képviselők lemondását sürgették a kialakult helyzet rendezése érdekében.

MTI

 


Nem oszlatta fel magát a fóti képviselő-testületAz ülést Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester hívta össze egyetlen napirendi ponttal, a képviselő-testület feloszlatásával, ám a vele szemben álló "tízek" - köztük Fábry Béla (MSZP) alpolgármester - levélben közölték: nem vesznek részt az ülésen.
   
Az ügy előzménye, hogy feloldhatatlanul elmérgesedett a viszony a kilenc hónapja megválasztott polgármester és a vele tartó hét képviselő, valamint a vele szemben álló tíz másik képviselő között. A korábbi, botrányos testületi üléseken történtek, illetve az azokról készült felvételek országosan is ismertté váltak.
   
Az interneten is elérhető felvételek tanúsága szerint az ülések durva szócsatákba, veszekedésekbe, botrányokba fulladtak, és a rendzavarásban aktív szerepet játszott néhány, az ülésen ki-bejárkáló, bekiabáló polgár is.
   
A 18 tagú testületből tízen (hét szocialista, és három, a Fidesz támogatásával a testületbe került, ám később "átállt" képviselő) a polgármesterrel szemben állnak, ők fegyelmi eljárást kezdeményeztek Mádly Zsolttal szemben azzal az indokkal, hogy ellehetetleníti a munkájukat. Az ügy a bíróság elé került, amely előbb felfüggesztette, majd később visszahelyezte hivatalába Mádly Zsoltot. Ugyanez a bíróság a múlt héten ismét felfüggesztette a polgármestert, ám a határozat még nem emelkedett jogerőre.
   
A patthelyzet feloldására az MTI által megkérdezett helyiek és önkormányzati dolgozók szerint semmi esély nincs.
   
A szerda esti határozatképtelen ülés után közvetlenül lakossági fórumot tartottak, melyen 300-400-an jelentek meg. Az itt felszólalók továbbra is a képviselők lemondását, és időközi választás kiírását sürgették, mondván, az érintettek merjék vállalni a megmérettetést Fót érdekében.
   
Mádly Zsolt is felszólalt, és annak a véleményének adott hangot, hogy őt egy koncepciós perben akarják eltávolítani posztjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!