Belföld

2009.12.27. 11:23

Tüzelő lesz az ország karácsonyfájából

Hatgyerekes tököli család kapja meg tüzelőnek az ország karácsonyfáját - közölte vasárnap a kormányszóvivői iroda.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 18,5 méter magas Ország Karácsonyfája december 29-ig áll még a téren, előtte leszedik róla az 1.800 méteres, 19 ezer darab izzóból álló izzósort, valamint a több mint ezerötszáz bordó és arany gömbdíszt, majd a fát a Fővárosi Tűzoltóság munkatársai ledöntik, végül pedig katonák közreműködésével feldarabolják a fát.

A Miniszterelnöki Hivatal jótékony célra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével egy hatgyermekes tököli családhoz juttatja el a faanyagot. A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint december 5-e és 23-e között nagyjából 45 ezer látogatója volt a Kossuth téri Mesevárosnak, amely idén is ingyenes, színvonalas programokkal várta a térre érkező családokat. A Mesevárosban lakó Mikulást 10 ezer gyermek kereste fel dolgozószobájában, a találkozókat mintegy kétezer fotó örökítette meg.

Idén a Miniszterelnöki Hivatal több mint 700 hátrányos helyzetű gyermek részére is lehetővé tette, hogy meglátogassa a Mikulást a Kossuth téri Mesevárosban. Az ország különböző pontjairól érkező hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek - amellett, hogy találkozhattak a Mikulással - egy parlamenti látogatáson is részt vehettek - olvasható a közleményben.

A kormányszóvivői iroda összegzése szerint a mintegy három hét alatt a több ezer gyerek és családjuk összesen 220 méteren "sütővonattal" sütött bejglit, 50 kiló sültkolbászt és hurkát, 2.500 darab kürtőskalácsot, 35 kiló egyéb süteményt, 500 liter forralt bort és 300 liter forró teát fogyasztott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!