Belföld

2010.01.05. 09:38

Hazahozták a Magas-Tátrában megsérült magyar hegymászókat

Hazahozták Magyarországra kedd hajnalban a Magas-Tátrában balesetben megsérült magyar hegymászókat; egyiküket a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban, a másik férfit a tatabányai kórházban ápolják.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hajdu Péter, a múlt szombaton Szlovákiában balesetet szenvedett három magyar hegymászó egyike a tatabányai kórházban az MTI-nek kedden azt mondta: a szűk völgyben esélyük sem volt kitérni a lavina elől.

A 22 éves fiatalember hozzátette, hogy a jobb válla kificamodott és két csigolyája megrepedt, de a szlovák orvosok szerint nem kell műteni. Hármuk közül Erőss Zsolt járt a legszerencsétlenebbül, lábszár- és bokatörést szenvedett, míg Kamlusz Marcelnek csak zúzódásai vannak, őt már vasárnap hazaengedték a kórházból.

A három magyar hegymászót szombaton lavina sodorta el, miközben a Kopky hegygerincen ereszkedtek lefelé a Dracia Dolinka elnevezésű völgybe (Sárkány-völgyecske).

A hegyi mentők hordágyakon a Poprádi-tóig vitték őket, onnan vasárnap reggel szállították a poprádi kórházba a három hegymászót, ott stabilizálták állapotukat az orvosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!