Belföld

2010.08.19. 12:49

Bölcsődefejlesztések a következő években

Közel hetven bölcsőde fejlesztése valósulhat meg uniós és hazai forrásokból a következő években - mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

MTI

Az államtitkár kiemelte: uniós és hazai forrásokból a következő években közel hetven bölcsőde fejlesztése valósulhat meg, ami több mint ezerháromszáz új férőhelyet jelent.

Soltész Miklós hangsúlyozta: önmagában, a bölcsődei férőhelyek bővítése, nem oldja meg a gyermekvállalás problémáit.

Ezért szerepel a gyes kapcsán a kormány őszi jogalkotási tervei között az, hogy vissza kívánja állítani a korábbi helyzetet, azaz a jelenlegi két évről újra háromra akarja növelni a gyermekgondozási segély időtartamát - mondta.

Az államtitkár közölte: ez a javaslat azokra is vonatkozni fog, akiknek 2010. május elseje után született gyerekük, és azokra is, akik most vannak "áldott állapotban".

Soltész Miklós úgy fogalmazott: ez a javaslat csupán része az egész családtámogatási rendszernek.

A kormány célja az, hogy a gyermekvállalásban és gyermeknevelésben segítse a fiatalokat és a családokat - jelentette ki.

Soltész Miklós fontosnak nevezte azt, hogy a gyermekvállalás ne legyen azonos a szegénységvállalással.

Véleménye szerint a szocialista-szabad demokrata kormánynak "az volt a legnagyobb bűne", hogy kormányzásuk alatt kiszámíthatatlan volt a családtámogatási rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!