Belföld

2010.10.25. 14:27

Tisztújító ülés a szombathelyi kistérségnél - ifj Perl János maradt az elnök

A 2005-ben alakult Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása és a Fejlesztési Tanács csütörtökön délután a városházán tartotta meg tisztújító ülését.

Peltzer Géza

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei jogú város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, s üdvözölte a térség új és ismét megválasztott polgármestereit. Ezt követően a tanácstagok rátértek a napirendi pontok tárgyalására.

A tanács 36 igen és három nem szavazat mellett a korábbi elnököt, ifj. Perl Jánost, Táplánszentkereszt polgármesterét választotta a társulás élére. A Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása és a Fejlesztési Tanács elnökhelyettese dr. Puskás Tivadar, második elnökhelyettese pedig Kovács Péter, Vép polgármestere lett.

Megválasztották a csütörtöki ülésen az elnökséget is, amelynek az elnökön és a két elnökhelyettesen kívül négy térségi polgármester, Desits József, Vasasszonyfa, Farkas Imre, Nemeskolta, Németh László, Rum és Németh Ottó, Balogunyom első embere a tagja.

Megválasztották a pénzügyi bizottság, az ellenőrző bizottság, az intézményfenntartó bizottság és a közbeszerzési bizottságok tagjait is. A megyeszékhelyet és 39 Szombathely környéki települést magába foglaló tanács munkáját a továbbiakban is a kistérségi munkaszervezet segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!