Belföld

2010.11.23. 15:42

Stohl baleset: december 14-én áll először bíróság elé a színész

A Stohl-ügy első tárgyalását december 14-én tartják Budapesten, a Budakörnyéki Bíróságon.

MTI

Kende Katalin elmondta, hogy a Léhmann Zoltán bíró vezetésével zajló tárgyalássorozat első napján először a vádiratot ismertetik, majd meghallgatják a vádlottat, Stohl Andrást. 

A Budakörnyéki Ügyészség vádiratát - amelyben súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolják a színész-műsorvezetőt - október 25-én vette át a Budakörnyéki Bíróság. 

A nyomozást végző Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője, Kovács László szeptember 21-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a rendőrség befejezte a munkát, s az iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségre továbbították. A rendőrkapitány szavai szerint a kábítószerrel való visszaélés vonatkozásában - tekintettel az elterelés vállalására - a nyomozóhatóság felfüggesztette az eljárást. 

Stohl András május 8-án hajnalban autójával Budapestről Fót felé haladva áttért a szemközti sávba, és nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak, majd a mentők kiérkezése után elhagyta a helyszínt. A balesetben egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Mint később kiderült, Stohl közepesen ittas állapotban vezette autóját, a vér- és vizeletmintából a szakértők tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak.

A nyomozás során a rendőrségnek nem sikerült kiderítenie, hogy a színész kitől szerezte a kábítószert - mondta a dunakeszi rendőrkapitány. Szakértői vélemények szerint a karambol bekövetkeztekor Stohl kocsija megfelelő műszaki állapotban volt.

A színész fegyvertartási engedélyét bevonták, az engedélyben szereplő vadászfegyvereket és lőszereket a büntetőeljárás jogerős befejezéséig lefoglalták.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!