Belföld

2012.03.02. 19:53

Hét év börtön három ember halálra gázolásáért

Hét év börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki 2010 novemberében halálra gázolta egy család három tagját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nemesbikken - tájékoztatta Szabó József, a Miskolci Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

MTI

A hejőbábai férfi ittasan vezette a rossz műszaki állapotú autót, s Nemesbikken, Hejőbába felé tartva a járművel elsodort három embert: egy asszonyt, aki az út szélén a kerékpárját tolta, a nő lányát, valamint annak 13 éves, kerekesszékhez kötött kislányát. Az asszony és lánya a helyszínen meghalt, a gyerek a kórházban vesztette életét.

Szabó József elmondta: a tiszaújvárosi bíróság az elsőrendű vádlottat, a sofőrt szerdán hét év börtönre ítélte, emellett hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kilenc évre a közúti járművezetéstől. A másodrendű vádlott - aki az autóban a sofőr mellett ült, átengedte ittas társának a vezetést, és kezdetben magára vállalta a baleset okozását - két év börtönbüntetést kapott, továbbá két évre eltiltották a közügyektől és három évre a közúti járművezetéstől.

A harmadrendű vádlottat, az autó tulajdonosát - aki a rossz állapotú gépkocsiját maga javítgatta - bűnpártolás miatt 300 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!