Belföld

2009.12.13. 08:00

A Szerencsejáték Zrt.-nek válságban is jól megy

Az előzetes adatok szerint a Szerencsejáték Zrt. kicsit több mint 150 milliárd forint bevétellel és 5-6 milliárd forint nyereséggel zárja a 2009. évet, míg a terv 140 milliárd forint bevétel és 2,4 milliárd adózás előtti nyereség volt.

MTI

A költségvetési befizetés az előzetes adatok szerint eléri az 52 milliárd forintot, ez valamivel elmarad a 2008. évi közel 60 milliárd forinttól -  közölte  Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. (SZRt) szóvivője.

A jövő éven az ideihez hasonló eredményekre számít a Szerencsejáték Zrt.   

A múlt évben az Szerencsejáték Zrt. - a honlapján olvasható éves jelentés szerint -  158,6 milliárd forint árbevétel mellett 5,93 milliárd forint adózott nyereséget könyvelt el, amit teljes egészében osztalékként kifizetett a tulajdonosnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek. Ezt a vagyonkezelő a költségvetési törvénynek megfelelően befizette a központi költségvetésbe.

A szóvivő elmondta, hogy új bizományost keresnek a budapesti bingó-terem újra megnyitásához, mert az első sikertelen volt.

Hálózatfejlesztést nem tervez a társaság, mert "több a terminál, mint bárhol a világon". A telefon, az internet és más korszerű lehetőségek ellenére a fogadók még mindig a lottózókban, illetve a termináloknál vásárolnak játékot.

Ebben az évben mintegy 300 millió forintot fordított az SZRt. megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, aminek eredményeként 150 főnek teremtettek munkahelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!