Belföld

2011.03.06. 10:11

Jobbik: a helyiek hívták Gyöngyöspatára az Új Magyar Gárdát

A Jobbik Heves megyei választmánya szerint a párt képviselőit, a Szebb Jövőért Polgárőrséget és az Új Magyar Gárda tagjait a helyi lakosok hívták Gyöngyöspatára a sorozatos bűncselekmények megelőzése érdekében.

MTI

A megyei választmány az MTI-nek küldött vasárnapi közleménye szerint szégyenteljes Horváth Lászlónak, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottnak azon szombati kijelentése, hogy a gyöngyöspatai helyzet sem kirívóbb a megyei átlagnál a közbiztonság tekintetében.    

"Szánalmasnak és egyenesen a törvénytisztelő magyar lakosság provokációjának tartjuk, hogy rendőrök csak akkor érkeznek nagy erőkkel a Gyöngyöspatához hasonlóan sorsukra hagyott településekre, ha a Jobbik és a vele szimpatizáló szervezetek a törvény adta keretek között megpróbálnak föllépni a bűnözés ellen" - olvasható a közleményben, amely arra szólítja fel a kormányt, hogy tegye végre a dolgát, védje meg a tisztességes adófizető állampolgárokat; a bűnözőket üldözze, és ne azokat, akik segíteni próbálnak a védtelen embereken.    

Horváth László szombaton a Gyöngyöspatán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az emberek a rendőrségtől várják a biztonságot, nem pedig politikai celebektől és operettkatonáktól. 
   
A hevesi faluban kedd óta a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrözik, vasárnapra pedig demonstrációt hirdetett meg a Jobbik "Összefogás a cigányterror ellen" címmel.
   
A Magyar Gárda egyesületet és mozgalmat  2009 júliusában jogerősen feloszlatta a Fővárosi Ítélőtábla, határozatát a Legfelsőbb Bíróság is jóváhagyta 2009 decemberében. A héten büntetőper kezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Magyar Gárda Új Magyar Gárda néven történő újjászervezése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!