Belföld

2012.03.09. 14:39

Önkéntesek megtisztítják az elhanyagolt vízfolyásokat és forrásokat

Szombat délelőtt a megye öt helyszínén fognak gereblyét, kapát, nádvágó kést az önkéntesek, hogy megtisztítsák az elhanyagolt vízfolyásokat és forrásokat.

Varga Krisztina

A Vas Megyei Önkéntes Centrum felhívására több tucatnyian jelentkeztek, hogy közreműködjenek a patakok megtisztításában. Egy népesebb csoport a nyőgéri Hóvirág-forrás gyűjtőmedencéjét és az első kis tóig vezető vízfolyást szabadítja meg a belehullott avartól.

A munka megszervezésénél  figyelembe kellett venni a természetvédelmi hatóság véleményét, hiszen a  területen védett állat- és növényfajok tenyésznek, melyeknek háborítatlanságát garantálni kell.

Sében a helyi ifjúsági egyesületek és az önkormányzat fogott össze, hogy a Szünöse-patak medrét nádvágással, bozótirtással tegye kulturáltabbá. Ezzel egyúttal árvízvédelmi célokat is szolgálnak. Mindkét helyszínen nyolc órakor kezdődik a munka.

Szombathelyen három helyre várnak önkénteseket. A zanati Kozár-Borzó patakból egy baráti társaság szedi ki a bedobált gumiabroncsokat, egyéb hulladékot. 

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ dolgozói a Gyöngyös patak partján szedik a szemetet, további  önkéntesek pedig Oladon, az Aranypatak környékét tisztítják meg. Ezeken a munkaterületeken  kilenc órakor kezdenek.

Az előzetesen bejelentett önkéntesekhez bárki a helyszínen is  csatlakozhat, az eszközöket a szervezők biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!