Belföld

2011.01.26. 13:04

Szombathelyi frekvencián is szól a katolikus rádió

A médiatanács szerdán úgy döntött: a szombathelyi vételkörzetben (107,4 MHz) a Magyar Katolikus Rádió, Balatonfüreden (96,2 MHz) a Lánchíd rádió kap ultrarövid-hullámú frekvenciát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A testület ülésén napirendre került a két nagy kereskedelmi televíziós csatorna tehetségkutató műsorának sms-szavazása is.

A médiatanács közleménye szerint a TV2-n futó Megasztár és az RTL Klubon látható X-faktor sms-szavazásával kapcsolatban számos panasz érkezett a nézőktől, a többi között azért, mert sikertelen küldés esetén is számlázott a szolgáltató. Az ügy a Gazdasági Versenyhivatalhoz kerül, de vizsgálja majd a média- és hírközlési biztos is - írták.
   
A frekvenciapályázatokról a médiatanács közölte: Veszprémben (95,1 MHz) az FM 4 Rádió Kft., Győrben (100,1 MHz) az Európa Rádió Nonprofit Kft., Karcagon (93,8 MHz) a Viacom Kft. nyert sugárzási jogot.
   
A médiatanács, csakúgy, mint múlt héten, ezúttal is nyolc olyan rádióállomás jogosultságát hosszabbította meg, amelynek lejár a szerződése.
   
A testület közleménye szerint döntés született arról is, hogy a közmédia működését meghatározó alapdokumentum, a Közszolgálati Kódex megalkotásában minden magyar állampolgár vagy határon túli magyar részt vehet. A részletekről a médiatanács szóvivője délután sajtótájékoztatón számol be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!