Bucsu

2016.06.01. 08:35

Tagokat vár a nemrég újraalakult Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Bucsu - 15 éves szünet után 22 taggal, Gál Sándor elnökletével újraalakult a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A tapasztalatok szerint nagy szükség van a környéken rájuk. Most újabb tagokat várnak, és a felszerelésüket is bővítenék.

Elek Szilveszter

- Elég csak arra gondolni, hogy milyen kiszámíthatatlan volt az utóbbi évek időjárása. Sok szélsőséggel kellett szembenézniük a Vas megyeieknek is – hangsúlyozta Horváth Miklós, a Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület legfőbb célja jelenleg az, hogy bővítse a létszámát és a felszereltségét. – Azért, hogy hatékonyan tudjunk segítséget nyújtani a falunknak és a környező településeknek, és hogy  vészhelyzetben együttműködhessünk a hivatásos tűzoltókkal is, szeretnénk az állományunkat ötvenfősre növelni és viszonylag komoly szintű felszereltségre szert tenni. Például az állomány számára teljes bevetési ruházatot biztosítani. A jelenlegi felszereltségünk sajnos nagyon gyér, csupán 14 védősisakkal rendelkezünk – hallottuk a parancsnoktól.

A bucsui önkéntes tűzoltók szabadidejükben is összetartanak, múlt szombaton a szombathelyi Sportligetben megrendezett főzőversenyen remekeltek
Fotó: Szendi Péter

- A rengeteg támogatónknak köszönhetően egyébként a létszám és a felszereltség bővítésére van lehetőségünk. Fantasztikus érzés látni, hogy így összefognak értünk. Sok támogatás érkezik a falunkból, az önkormányzatnak köszönhetjük a tűzoltószertárt, de anyagilag is hozzájárult az elindulásunkhoz, és több helyi vállalkozó is segít minket. A csepregi és a bozsoki önkéntes tűzoltó egyesület, továbbá a szombathelyi hivatásos tűzoltók is támogatnak bennünket. Utóbbiakkal szeretnénk a jövőben szerződést kötni. Ebben nagyon jól haladunk, ugyanis Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes rengeteget segít nekünk – mondta Horváth Miklós.

A Bucsui Önkéntes Tűzoltó Egyesület természetesen minden olyan felajánlást szívesen fogad, amelynek köszönhetően segíteni tudnak, ha baj van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!