Bulivan

2013.07.20. 17:33

Énekest váltott a Tohu-Bohu zenekar

Nagy változáson ment keresztül az elmúlt hónapokban a szombathelyi Tohu-Bohu zenekar. A változás több fronton is érzékelhető, de a legmarkánsabb a tagcsere volt.

Ambrózai Zsuzsanna

Nehezen egyeztetünk időpontot a fiatalokkal. Kiderül a húszas éveik elejét taposó ifjaknak korántsem csak a szórakozás jut a nyári időszakra. Persze azért panaszra nincs ok, hiszen a kikapcsolódásból sincs hiány, de a zenekarozás mellett dolgoznak, ki itt, ki ott. Aztán munka után irány a próbaterem, hetente több alkalommal. Nem csak a nyári, húzós fesztiválszezon az oka. Április végén tagcsere történt a zenekarban, mégpedig énekes fronton. Van mit hát megszokni, betanulni, begyakorolni. Főleg Pesthy Rebeccának, aki Lukács Adrián helyére érkezett a zenekarba.

- Félig meddig tudatos volt a váltás. Eleinte úgy terveztük, két énekessel haladnánk tovább, de aztán az élet úgy hozta, Adrián végleg elköszönt a csapattól – mondja Kondor Domonkos ’Dodó’, a zenekar trombitása, majd rögvest folytatja is: - Adrián a klasszikus zene vonalát erősítette az utóbbi időben, arra koncentrált. Érthető, hiszen idén diplomázott Győrben klasszikus cselló szakon. Már az év elején beszéltünk róla, hogy nehéz időszak előtt állunk, de a helyzet úgy hozta, végül mindenki a maga útjára lépett.

- Már korábban is énekeltem a srácokkal együtt. Aki az elmúlt hónapokban járt Tohu-Bohu koncerten, annak minden bizonnyal ismerős lehetek – mondja nevetve Rebecca, aki vendégzenészként már aktívan erősítette a csapatot. - Nem ez az egyetlen zenekar, ahol jelen vagyok, a Shanti Ska Tones-ban is zenélek. A kettő összeegyeztethető, egyelőre nincs gondom, és szerencsére a srácoknak sem. Vicces volt, mert végül is úgy tudtam meg, hogy én vagyok az új énekes, hogy felhívtak: van két heted megtanulni a számokat, mert utána koncert. Húzós időszak volt, de szerencsére sok számot ismertem – idézi fel magában az érzéseket Rebecca, akinek bemutatkozó koncertje épp Budapesten történt. Nagy volt a nyomás és egy kis félelem is társult hozzá, de a visszajelzések alapján sikerként könyvelhető el.

(Forrás: tohubohu.hu)

- Az utóbbi időben nyitunk a Nyugat-dunántúli régión kívüli területekre is. Idehaza, ebben a térségben sokan ismernek bennünket, de szeretnénk, ha ez országosan is így lenne. Nehéz feladat, de sokat segít ennek elérésben a menedzserünk is. Késő tavasz, kora nyár óta szinte meg sem állunk, már ami a koncertezést illeti. Persze senki se értse félre, ez korántsem panasz. Örülünk, hogy egyre több a fellépési lehetőségünk, s ez számunkra is kihívást jelent. Kihívás olyan területen játszani, ahol még egyáltalán vagy kevésbé ismernek bennünket. Szerencsére a tapasztalat azt mutatja, szinte mindenütt pozitív a fogadtatásunk, így volt ez Nyíregyházán, vagy Budapesten, s reméljük a következő koncertünk is hasonló lesz, amely Nagykőrösön lesz a jövő héten - mondja Dodó.

A srácok persze ennek ellenére a helyi fellépéseket sem hanyagolják el, épp tegnap játszottak Körmenden az AlteRába fesztiválon, de láthatóak lesznek a Savaria Történelmi Karnevál alatt is, pénteken este játszanak majd a Borok utcájában.

A koncertek és a próba mellett persze folyamatosan törik a fejüket újdonságokon: tervben van egy újabb lemez, amelynek egyik számához szeretnénk végre egy videóklippet is készíteni. Az új albumhoz egyelőre még csak egy szám van készen, a többi fokozatosan, folyamatosan jön majd, ahogy időnk engedi. Ezért sem szeretnénk konkrétumot mondani, de a nyár végén ősze elején szeretnék erre mindenképpen sort keríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!