Bulivan

2009.12.29. 10:37

Eminem a 2000-es évek legsikeresebb előadóművésze

Az elmúlt évtizedben Eminem-nek sikerült a legtöbb lemezt értékesíteni, a rapper albumaiból összesen 32,2 millió példány fogyott el. Az említett darabszám még jelentősen növekedhet is, hiszen december a mai napon kerül a boltokba a Relapse: Refill című album duplalemezes kiadása, amelynek második CD-jén hét bónusz dal, valamint öt vadonatúj szerzemény kap helyet.

Gyuricza Ferenc

Eminem az említett példányszámmal a The Beatles együttest előzi meg, amelynek The Fab Four’s című válogatásalbumát 30 millió példányban vásárolták meg. A legendás négyes ezzel ugyan az egy lemezre vonatkozó statisztikában messze megelőzi az amerikai hip-hop sztárt, ám az összesített eredmények alapján Eminem mégis jobban teljesített. Az elmúlt évtized tíz legnagyobb példányszámban elkelt albuma között két koronggal is szerepel, a The Marshall Mathers LP című kiadványából 10 millió 195 ezer, az Eminem Show-ból pedig 9 millió 789 ezer példányt vásároltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!