Bulivan

2009.11.28. 05:35

Wayne Hussey beleszeretett Budapestbe

December 9-én újra a Budapestre látogat, s ezúttal a Tűzraktérben ad koncertet a The Mission és a Sisters Of Mercy egykori frontembere, Wayne Hussey. A legendás hírű gitáros-énekes a magyarországi fellépéseket különösen kedveli, volt zenekarával éppúgy többször megfordult már nálunk, mint szólóban.

Gyuricza Ferenc

Wayne Hussey másfél évvel a The Mission pályafutásának befejezése, és egy esztendővel a legutóbbi budaesti szólókoncertje után újra ellátogat a magyar fővárosba. A gitáros-énekes az elmúlt egy évet brazíliai otthonában töltötte, ahol egy sérvműtétből lábadozott. A pihenés alatt jelent meg Bare című szólóalbumának újbóli kiadása, amely az eredeti dalok mellett négy koncertfelvételt is tartalmaz. Emellett számos egyéb projektben részt vesz, többek között az All About Eve énekesével, Juliette Regan-nel is dolgozott egy lemezen.

Hussey nemrégiben múlt el 50 éves. A gitáros-énekes Bristol-ban, egy mormon családban nőtt fel. Szülei eredetileg a misszionáriusi pályát szánták neki, ő azonban ehelyett egészen fiatalon, a ’70-es évek végén Liverpoolba szökött, s az akkortájt népszerű Eric’s Club nevű szórakozóhely révén csobbant bele az élet sűrűjébe. Fiatal korában elsődleges vágya az volt, hogy gitáros váljék belőle. 1984-ben a Sisters Of Mercy tagja lett, része volt a legendás hírű First And Last And Always című album elkészítésében.

A Sisters Of Mercy-vel való szakítása után Craig Adams basszusgitárossal együtt létrehozta a The Mission-t. A zenekar negyedszázados története alatt szinte ontotta magából az azonnal klasszikussá vált albumokat, melyekből összesen hárommillió példány fogyott, és 12 daluk jutott fel a slágerlisták csúcsára. A The Mission nemcsak a dark-rock nemzedék egyik kedvence, de a korszak egyik legfantasztikusabb koncertzenekara is lett. A gitáros-énekes ma már Brazíliában él, de továbbra is őrzi angliai gyökereit. Az egyik leglelkesebb szurkolója a Liverpool FC csapatának, a klub 2005-ös isztambuli győzelme után még egy dalt is írt nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!