Celldömölk

2013.10.29. 20:00

Rendszerbe állt a Kemenesalja Mentőcsoport

Celldömölk - A hétvégén 40 fővel megalakult a Kemenesalja Mentőcsoport, amely azonnal katasztrófavédelmi gyakorlattal bizonyította rátermettségét.

Ölbei Lívia

A 40 fős mentőcsoport tagsága a jánosházi, pápóci, csöngei és celldömölki önkéntes tűzoltóegyesület, a jánosházi és egyházashetyei polgárőr egyesület, a Celldömölki-Sághegyalja Zrt. tagjaiból és magánszemélyekből verbuválódott. A mentőcsoport munkáját a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint egy erőgép, egy teleszkópos markoló, egy gumikerekes kotró, egy darus teherautó, egy autóbusz és egy mikrobusz segíti.

Az országban elsőként Kőszegen alakult meg a járási mentőcsoport, aztán Szombathelyen, Kőszegen, Szentgotthárdon, Sárváron és Vasváron is követték a példát. A Kemenesalja Mentőcsoport megalapításával a megye mind a hét járásában létezik olyan önkéntes mentőcsoport, amely a szándékok szerint hatékonyan működhet közre a kárfelszámolásra és mentésre létrehozott állami, önkormányzati szervezetek munkájában. A Celldömölki Járási Kemenesalja Mentőcsoport eskütételén, a KMKK előtti téren Fehér László polgármester és dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes mondott köszöntőt, az eskü szövegét Horváthné Stukics Erzsébet önkéntes mentő olvasta elő. Az eskü után Ágh Péter országgyűlési képviselő mondott beszédet, aztán a gyakorlat következett (a közönség érdeklődése mellett): a szimuláció szerint egy veszélyes anyagot szállító autó szenvedett balesetet. Az elöljárók értékelése szerint a csoport helytállt: megfelelt és rendszerbe állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!