Celldömölk

2015.09.23. 11:29

Mindig a kerékpárúton: almával köszöntötték a bicikliseket a celli mobilitási hét programjában

Celldömölk - Az európai és magyar városok egyre növekvő autóforgalma, zsúfoltsága, a mai ember többnyire mozgásszegény életmódja ösztönözte az ötletgazdákat az autómentesnap-mozgalom elindítására. A programhoz évek óta csatlakozik Celldömölk is.

Vas Népe

Franciaországban rendezték meg 1997-ben az első autómentes napot. A kezdeményezés lényege, hogy az egyébként gépkocsit használó városlakók egy napra tegyék le autóikat és próbálják ki az alternatív közlekedési módokat. Celldömölkön ezúttal Fehér László polgármester köszöntötte az autóforgalom elől lezárt Géfin téren az érdeklődőket és a játékos vetélkedőkre érkezett óvodásokat. A szervezőktől minden arra járó kerékpáros almát kapott ajándékba.

Ahogy a város polgármestere elmondta, Celldömölk is azért pályázott a mobilitási hét programjaira, mert az önkormányzat fontosnak tartja a kerékpáros közlekedés propagálását. Arra törekszik a város, hogy lakói az ideérkező vendégekkel együtt minél több alternatív közlekedési módot vehessenek igénybe. Nem mellesleg zen a héten adják át a megújult buszpályaudvart és vasútállomást, már korábban elkészült  a Vulkán-fürdő nyári bejáratáig vezető kerékpárút, a szállóban minden szálló- és fürdővendég kölcsönözhet kerékpárt, amellyel megnézheti a környék nevezetességeit. Kedden délután további rendezvények várták a városlakókat a kerékpáros közlekedés népszerűsítésének jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!