Celldömölk

2016.12.20. 16:52

Hol rendel a fogorvos?

Celldömölk - A karácsonyi készülődés Celldömölkön is mindent visz: volt egyesületi adománygyűjtés, klezmerkoncert, idősek karácsonya és gyertyagyújtás - mindjárt három köztéri adventi koszorún.

Ölbei Lívia

Szerda délután azonban munka lesz: ülésezik a képviselő-testület. A Városházán arról is döntenek, hogy hova költözzenek a volt SZTK-ból a fogorvosi rendelők. Az SZTK épületét a járási hivatal foglalja el.

A képviselő-testület ma délutáni ülésén sok más mellett arról is szó lesz, hogy hol alakítson ki az önkormányzat fogorvosi rendelőket. A régi SZTK épületéből költözni kell. Ma 13 órakor zárt üléssel kezdenek a celli képviselők: zárt ajtók mögött döntenek például a jövő évi Kresznerics Ferenc-díjasok személyéről. (Az elismerést mindig a magyar kultúra napjához kapcsolódva adják át.)

A nyílt ülés 14 órakor kezdődik a Városháza nagytermében. A 18 napirendi pont között van a testület jövő évi munkaterve, a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőt Üzemeltető Kft. belső ellenőrzési jelentése, közterületek elnevezése, de szó esik arról is, hogy hol tart az izsákfai szennyvíz-elvezetést és -tisztítást célzó projekt.

Ugyancsak ma kerül a képviselők elé az a határozati javaslat, amelynek értelmében a Bartók Béla utca 1-ben található épület földszintjén alakítana ki fogorvosi rendelőket az önkormányzat. Az új fogorvosi rendelőkre azért van szükség, mert a volt SZTK épületében a járási hivatal kap helyet, az építési engedélyezési eljárás megkezdődött. Így aztán az önkormányzati működtetési körbe tartozó fogorvosi, illetve körzeti orvosi rendelőket mihamarabb át kell telepíteni. A fogorvosi ellátás biztosításához a Bartók Béla utcában álló, nemrégiben részlegesen felújított épület tűnik alkalmasnak.

Ha a testület rábólint, a beszerzési bizottság megkezdheti a beszerzési eljárást, amelynek végén kiderül, hogy ki lesz a tervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!