Vandálok szétverték a rábakethelyi temetőkertben a kálvária stációt

<b>Szentgotthárd</b> - A rábakethelyi templom- és temetőkertben szétverték a kálvária stációit, darabokra hullottak az üvegfestmények. A kár félmillió forintra tehető. A helybelieket megdöbbentette az eset.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A templom- és temetőkertbe Rimfel Ferenc  plébános társaságában látogatunk el. Elmondja, tavaly, illetve tavalyelőtt újították fel a katolikus templom és sírkert kálváriájának tizennégy állomását. A hívek kivették a részüket a munkából. A keresztúti képek figuráin például egész nyáron át dolgoztak a rábakethelyi fiatalok. 

- Nem ember, aki ilyesmit csinál - kesereg Siklér László, akinek a plébániától, illetve a templomtól és a temetőtől néhány tíz méternyire van a háza. 

A temetőkertben valóban siralmas látványt fogad minket. Darabokra hullottak  barbár kezek által  az üvegfestmények, a földet törmelék borítja. - A stációk falára és a márványtáblákra is mértek valamilyen eszközzel erős ütéseket - szól elakadó hangon a plébános. 




Rimfel Ferenc plébános mutatja a széttört üvegfestményt  Fotó: Benkő Sándor

A rendőrség rongálás miatt indított nyomozást. Nem kizárt, hogy az elkövető ugyanaz lehetett, aki néhány hónapja  a Brenner kápolnát megrongálta.  

További részletek a keddi Vas Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!