Sokan próbálnak segíteni a Gázából menekült családnak: állást és lakást is felajánlottak

<b>Velem</b> - Sokan próbálnak segíteni, állást, lakást, ruhát is felajánlottak a Gázából menekült családnak. A fővárosban élő arabok is gyűjtést szerveznek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint arról beszámoltunk, a Gázai övezetből múlt pénteken kimenekített kilenctagú Berg család múlt hétvége óta a velemi üdülőfaluban, Novákfalván tartózkodik.

Cikkünk megjelenése óta sokan próbálnak segíteni a magyar családnak. Egy ikervári olvasónk például állást és szolgálati lakást ajánlott a gyógyszerész családfőnek, de Győr-Moson-Sopron megyéből is jelentkeztek segítő szándékkal. 

Novák Tamás velemi vállalkozó is minden követ megmozgatott a család  érdekében. Sikerült a család budapesti lakásához közeli általános és középiskolát találni a gyerekeknek, a vállalkozó közbenjárásával pedig a fővárosban élő arabok is gyűjtést szerveznek a  javukra. 

A család a fővárosban szeretne élni, így a legfontosabb, hogy József minél előbb munkát találjon.A család a fővárosba szeretne költözni   Fotó: Benkő Sándor

További részletek a holnapi lapszámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!