Tízmilliós autó a vasi közgyűlés elnökének

<b>Szombathely</b> - Futótűzként terjedt az országos médiában a hír, hogy a Vas megyei önkormányzat csaknem 10 millió forintért új elnöki személygépkocsit vásárolt. A gépjárműbeszerzés hátteréről <em>Kovács Ferencet </em> kérdeztük.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés fideszes elnöke szinte Veres János pénzügyminiszterrel egy időben vehette át új, tízmillió forintos, autóját. Az ügy pikantériája, hogy az ellenzéki párt néhány napja még élesen támadta a kormányt, hogy 14,2 millió forintért vásároltak egy háromezer köbcentiméteres Audi A6-ost a pénzügyminiszternek. Az MSZP szerint kétarcúság, amit a Fidesz művel az autóvásárlásos ügyekkel kapcsolatban.

Az egyik internetes portál szerint Kovács Ferenc gépjármű cseréjét egy novemberi baleset indokolta, amikor az elnök korábbi kocsija totálkárosra tört. 

Kovács Ferenc a gépkocsivásárlás tényét megerősítette, ám az okot cáfolta. Elmondta, a megyei  önkormányzat elmúlt évi költségvetésébe már  be volt tervezve az autó megvétele. 

A hét éves, 324 ezer kilométert futott autó karbantartási költségei tavaly mintegy 2 millióra  rúgtak,  ezért már nem volt célszerű megtartani. Sok gond volt az elektronikájával is, az elmúlt időszakban ötször fordult elő, hogy menet közben váratlanul leállt a motor. 




Kovács Ferenc szerint a  vásárlás több hónapos közbeszerzési eljárás keretében történt.  Úgy  véli,  a Volkswagen Passat egy középkategóriás, s nem luxusfelszereltségű autó. (Fotó: Horváth Csaba)

Hozzátette, hogy a híradásban említett baleset nem novemberben, hanem decemberben volt, amikor az autó a Zanati úton összeütközött egy másik gépjárművel. Ennek következtében az  elnöki gépkocsi  egyik oldala és a motorja is megsérült. Az elnök szerint azonban az új autó megvásárlása és a baleset között nincs semmi összefüggés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!