Autóra gyűjtenek a Fő téri butikosok

<b>Szombathely</b> - Szombatonként ingyenes parkolással, hosszabb nyitvatartással, kiárusítássokkal csábítják a vevőket a Fő téri üzletekbe. Az akciók újabb kezdeményezéssel bővülhetnek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Varga Waldemár helyi kereskedő lapunknak elmondta, hogy a Szombathelyi Szombat akció részben ugyan megnövelte a forgalmat, mivel az ingyenes parkolás miatt délelőttönként többen járnak a Fő térre, a hosszabb nyitvatartás azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

Délután nem nőtt annyival a forgalmuk, hogy érdemes legyen nyitva tartaniuk, ezért most újabb akciókon gondolkodnak.  A kereskedő hozzátette: a gazdasági válság okozta károkat még nem tudják felmérni, mivel a januári és a februári forgalom szinte minden évben nagyon szerény. Tavasszal  tudnak majd konkrét adatokkal szolgálni arról, hogy mennyivel is csökkent a vásárlói kedv. 

Úgy tudjuk, hogy  az üzlettulajdonosok összefognak, hogy a válság és  a   vásárlók elmaradozása  okozta veszteséget  kompenzálják. A Szombathelyi Szombat elnevezésű kezdeményezés után a kereskedők most egy nyereményjátékkal  próbálnák meg a vásárlókat a belvárosba csalogatni.   



Nyereményjátékkal  szeretnék növelni  a butikok forgalmát  Fotó: Benkő Sándor

A Fő téri butikosok egy közép árkategóriás autót sorsolnának ki azok között a vásárlók között, akik a Fő téren költenék el pénzüket. Az autó árát az üzlettulajdonosok adnák össze, a nyereményt a sorsolásig,  a Savaria Karneválig, a Fő téren csodálhatnák meg a vásárlók. Azt, hogy hogyan lehet részt venni az akcióban, mely üzletek csatlakoznának, s mikor indulna a nyereményjáték, még nem lehet pontosan tudni. 

Információink szerint  a kereskedők folyamatosan egyeztetnek az önkormányzattal.  Szerettük volna megkérdezni az önkormányzat illetékeseit is ez ügyben, de a városházán  nem kívántak válaszolni kérdéseinkre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!