Cozmáért játszottak és győztek (frissített hír)

<b>MTI</b> - Először lépett pályára a múlt heti tragédia után az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely vasárnap a spanyol Ademar Leónt fogadta a Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A magyar együttes a gyász szörnyű terhével volt kénytelen harcba szállni. A román Marian Cozma meggyilkolása, pénteki temetése, illetve a vasárnap hajnali támadásban súlyosan megsérült Zarko Sesum és Ivan Pesic kiválása után a játékosok úgy döntöttek, nem kérnek halasztást.

A Veszprém korábban a csoport első vagy második helyét célozta meg, a tragédia után azonban nem lehet, s talán nem is érdemes előre számolgatni, esélyeket elemezni. Már csak azért sem, mert a csapat szerkezetét is át kell formálnia Mocsai Lajos vezetőedzőnek, a beállós Cozma megjátszása ugyanis speciális fegyvere volt a veszprémi alakulatnak - írtuk a találkozó előtti napon.

A vasárnap délutáni meccsen először lépett Cozma nélkül a pályára az  MKB Veszprém és hazai közönség előtt 28-26-ra legyőzte a spanyol Ademar Leónt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában.

- A munkába, a játékba menekülés lehet az egyetlen út. A borzalmak után tovább kell lépni, innentől kezdve mindig Marianért játszunk - jegyezte meg Mocsai, akinek hosszú edzői pályafutása eddigi vélhetően legnehezebb szakasza következik. 


Kattintson ide és olvassa el  a folyamatosan frissülő  Cozma-dossziét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!