Késnek a vonatok a Budapest-Szombathely vonalon

<b>VN</b> - Ezúttal nem a vezetékeket tépte le a szél, és a sínek sincsenek befagyva, hanem a biztosítóberendezés hibásodott meg a Keletiben. Alapból 30-40 perc késéssel számolhatunk. Nézze meg nálunk merre jár éppen, és mennyit fog késni a várt vonata!

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Keleti pályaudvarról 30-40 perces késéssel indulnak a vonatok, miként ennyivel később is érkeznek oda biztosítóberendezési hiba miatt csütörtökön - tájékoztatta a MÁV szóvivője az MTI-t.

A biztosítóberendezés hibája miatt fokozott biztonsági előírások mellett érkeznek és indulnak a vonatok, ezért a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Hegyeshalom vonalon - ez érinti a Budapest-Gyr-Csorna-Szombathely InterCityket - , 30-40 perces késéssel közlekednek a Keleti pályaudvarról induló vonatok, illetve a pályaudvar előtt várakozni kényszerülnek az érkező szerelvények - írta közleményében Sigulinszki Tibor.

Hozzátette: a biztosítóberendezési hiba okát a vasút szakemberei vizsgálják.

A szóvivő közölte azt is: egyes elővárosi vonatok a Budapest-Újszász és a Budapest-Hatvan vonalon csak Rákos illetve Kőbánya felső állomásig közlekednek, illetve onnan fordulnak vissza, hogy enyhítsék a pályaudvar zsúfoltságát.

Vonatkésések percről percre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!