Nem vett telefont, mégis hónapról hónapra megérkezik a mobilszámla

<b>VN</b> - Olvasónknak telefonszámlát hozott a postás, ami azért volt meglepő, mert egyáltalán nem is vásárolt mobilkészüléket. A szolgáltató megnyugtatta a panaszost, az esetből nem származhat baja, de lehet, hogy az ügy így is a rendőrségen folytatódik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy Szombathelyhez közeli településen élő olvasónk nem vásárolt ugyan készüléket, szeptemberben mégis váratlanul számlát kapott a Pannon mobilszolgáltatótól. 

A történet kiderítése érdekében a panaszos felkereste a szolgáltató szombathelyi irodáját, ahol kiderült: valaki a "0 forintért elviheti akcióban" két kártyafüggetlen telefont "vásárolt", s őt és a fiát jelölte meg számlafizetőként. 

A számlán vevőként szereplő személy az általa megadott lakcímen már vagy tíz éve nem tartózkodik, feltételezhetően hajléktalan. A számlákon található két telefonszámot pedig nem lehet felhívni. 

A tartozás immáron 100 ezer forintra rúg. A szolgáltató megnyugtatta a panaszost, az esetből nem származhat baja. 

Amennyiben azonban azt feltételezi olvasónk, hogy személyes adatait jogtalanul adták meg a mobilszolgáltató számára, rendőrségi feljelentést tehet.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!