Birkózó Eb: Wöller Gergő ötödik

Vilnius - Wöller Gergő kikapott a negyeddöntőben az azeri Jabrajil Haszanovtól a vilniusi birkózó Európa-bajnokságon a szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában, kedden. A 84 kilós Veréb István kiesett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Wöller Gergő három menetben úgy maradt alul, hogy összességében több pontot szerzett riválisánál. Az első menetben 2-1-re kapott ki, majd a második két percet 4-1-re nyerte, végül az utolsó felvonásban 1-0-lal bizonyult jobbnak a vetélytársa. Első meccsén 66 kilós Wöller két menetben, 1-0, 4-1-re diadalmaskodott a bolgár Dimitar Georgiev ellen, s ezzel a legjobb nyolc közé jutott.
 
Haszanov aztán később az elődöntőben is győzött, így Wöller vigaszágra került. Délután a hazai Vitalijus Tavgennel csapott össze a bronzmeccsért a birkózó, s könnyedén, két menetben győzött. Az első szakaszt 1-0-ra, a másodikat pedig 6-0-ra nyerte meg.     

Wöller a bronzmeccsen az első menetet 4-1-re, a másodikat pedig 1-0-ra vesztette el a grúz Malkaz Muziasvilitől, így ötödik helyen végzett. 

A 84 kilós Veréb István kiesett, ugyanis legyőzője, a szintén azeri Edgar Jenokjan egy újabb sikert követően a legjobb nyolc között vereséget szenvedett. Ahhoz hogy Veréb vigaszágra kerüljön, Janokjannak a fináléig kellett volna menetelnie.

Veréb a nyolcaddöntőbe jutásért Jenkojannal szemben két menetben, 5-1, 6-0-ra maradt alul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!