Bükfürdő: lerakták az új pihenőtéri épület alapkövét

<b>Bükfürdő</b> - A gyógyfürdő 2008 és 2010 között nettó 1 milliárd 750 millió forintos, három ütemből álló fejlesztést valósít meg. Először felépül egy új pihenőtéri épület.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Télen, illetve rossz idő esetén a büki fürdő, a szűkre szabott fedett kapacitások miatt esetenként túlzsúfolt. Ezen kíván változtatni az az újabb fürdőfejlesztés, amelynek alapkövét Bánki Erik, a parlament sport- és turisztikai bizottságának elnöke, dr. Kovács Miklós szakállamtitkár, Kovács Ferenc  közgyűlési elnök és  Horváth Lajos,  Bük polgármestere helyezte el. 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával készülő beruházás első ütemében felépül egy új pihenőtéri épület, így a jelenlegi 700-ról 1200-ra növekszik a pihenőhelyek száma. 

Itt a pihenő- és társalgóhelyek mellett pelenkázóhelyiséget és baba-mama szobát is kialakítanak. Az emeleti galériákon is pihenőterek lesznek, amelyekhez kültéri napozó teraszok kapcsolódnak. 

Az új épület megépítése 548 millió forintba kerül, amelyből 30 százalék az uniós támogatás. A beruházás október végére készül el, s ezt követően vehetik birtokba a vendégek a létesítményt. 





Kovács Ferenc (balról) és Bánki Erik  az utolsó simításokat  végzik
  Fotó: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!