Káosz az NB I. leggyengébb csapatánál: azért nyitom ki a szám, mert így talán segíthetek

<b>Szombathely</b> - Megalázó vereségek a pályán, gondok az öltözőben a női kosárlabda NB I. A-csoportjának sereghajtójánál. Két meccs után elege lett a korelnök centernek, a Savaria BC elnöke nem nyilatkozik.

Tóth Gábor

Újabb fejezetéhez érkezett a sporttörténelmi vereségeket szenvedő Savaria BC vesszőfutása. A jelek szerint a pályán kívül sincs minden rendben a klubnál.

Az átigazolási szezon utolsó pillanatában érkezett a Savaria BC együtteséhez Horváth Edit. A 39 esztendős, korábban Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Lengyelországban légióskodó center azonban csupán két meccsen lépett pályára új csapatában, a legutóbbi, Vasas elleni mérkőzésen már nem játszott. A nagy reményekkel szerződtetett kosaras a jövőben már nem is kíván a Savaria színeiben szerepelni. 

Horváth Edit játéktudásáról annyit, hogy a Savaria BC Pécsett dobott 20 pontjából - 113-at kapott az együttes - , egymaga 8 pontot jegyzett.

- Kaotikus viszonyok közé kerültem Szombathelyen - fogalmazott Horváth Edit.  



Horváth Edit (18) addig nem kíván játszani a Savariában, amíg társai nem kapják meg a fizetésüket Fotó: Szendi Péter

- A klub például többhavi bérrel tartozik a játékosoknak. Nem kell nagy összegekre gondolni, de a fiatal lányoknak a fizetés kiesése komoly érvágás. Ezen a szinten így nem lehet követelni. A támogatók, a szurkolók, a klubvezetők eredményt várnak, de így lehetetlen produkálni, a csapat nagyon fiatal, nyugodt háttérre lenne szükség. A szerdai meccs előtti napon például nem is volt edzés, beszélgetésbe, egyezkedésbe ment át a tréning. A lányok szerettek volna garanciát kapni arra, hogy a klub záros határidőn belül rendezi a tartozásokat. A vezetőségnek azonban csak újabb ígéretre futotta: azt állították, hogy a bajnokság befejezése után fizetnek majd. A lányok mégis elmentek játszani, képzelheti mindenki, hogy milyen lelkiállapotban.  Azért nyitottam ki a számat, mert így talán segíthetek valamit így a lányoknak. A lényeg az, hogy bizonyos dolgokhoz nem adom a nevemet, addig nem kívánok a Saváriában játszani, amíg a problémák nem rendeződnek. A lányokat sajnálom és szurkolok, hogy megoldódjanak a gondok. Egyébként ahogyan hallottam, nem csak a lányoknak tartozik a klub.

- Az biztos, hogy nagyon nehéz helyzetben van a csapat, de nem szeretném kommentálni az elhangzottakat. A jövő héten kulcsfontosságú meccs vár ránk a Cegléd ellen, utána talán már tisztábban látunk - vélekedett a csapat trénere, Krasznai Milán.

Megkerestük a Savaria BC elnökét, Szabadfi Zoltánt,  de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben. 

Nem Horváth Edit az egyetlen játékos,  aki idő előtt távozott a klubtól. Két remek légióssal kezdte ugyanis a 20082009-es bajnoki évet a Savaria BC. Ám a jamaicai Alecia Thova Gardner nyolc, az amerikai Robinson Rachill pedig tíz mérkőzés után intett búcsút a Sugár útiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!