Megy a város jegyzője?

Szombathely - Kezdjenek tárgyalásokat dr. Kaczmarski János jegyző munkaviszonyának megszüntetéséről. Erre tett javaslatot dr. Szabó Gábor alpolgármester a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésén. Mi állhat a háttérben?

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A csütörtöki közgyűlésen sokakat meglepett az MDF-es alpolgármester javaslata, miszerint a közgyűlés kezdjen  tárgyalásokat dr. Kaczmarski János jegyző munkaviszonyának megszüntetéséről. A javaslatot 18 igen szavazattal el is fogadta a közgyűlés. Az indokokról kérdeztük az alpolgármestert és az érintettet. 



Dr. Kaczmarski János a rendszerváltás óta irányítja a polgármesteri hivatal munkáját. 

Fotó: Szendi Péter

- A közgyűlés határozatot hozott korábban, hogy a hivatal létszámát csökkentse a jegyző, de ennek a határozatnak a  végrehajtása nem úgy történt meg, ahogy azt a közgyűlés elképzelte. Ezért javasolta, hogy a következő hónapban kezdjenek tárgyalásokat köztisztviselői jogviszonyának közös akarattal történő megszüntetéséről. A tárgyalásban a polgármesternek és Marton Zsolt tanácsnoknak, a Fidesz-frakció vezetőjének kell részt vennie - közölte érdeklődésünkre dr. Szabó Gábor alpolgármester. 

Marton Zsolt tanácsnok, a Fidesz-frakció vezetője elmondta:  frakciója nem egyeztetett az MDF-es alpolgármesterrel a felszólalás előtt. A hivatali létszámleépítés tervezése során mindenki át lett világítva, kivéve a jegyzőt. A leépítéssel és az előírt megtakarításokkal kapcsolatban is jelentkeztek olyan problémák, amelyek  a jegyző számlájára írhatók.  A tanácsnok szerint üzenet értéke van annak, hogy a közgyűlés meggyőző többségggel voksolt a javaslat mellett. 

- Nagyon sok feladatunk  van ezekben a hónapokban, úgyhogy egyelőre azt gondolom, nekem dolgoznom kell, a hivatalt szerveznem - kommentálta az eseményeket lapunknak az érintett, dr. Kaczmarski János jegyző.  

- Ha majd lesz egy békésebb időszak, akkor kellene ezzel foglalkozni, de most tényleg nagyon sok a munka - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!