Megverték és kirabolták a férfit - felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az elkövetőket

Szombathely - Két fiatal többször megütött egy férfit, mobiltelefonját, pénztárcáját, személyes iratait és bankkártyáját pedig ellopták. Az elkövetőket a Szombathelyi Városi Bíróság gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Múlt hétvégén a megyeszékhelyen, a Szabó Miklós utca és a Szűrcsapó utca kereszteződésében két szombathelyi fiatal erőszakkal elvették egy férfi mobiltelefonját, pénztárcáját, személyes iratait és bankkártyáját.

A helyszíni tanúkutatás eredményeként még aznap sikerült az elkövetők egyikét beazonosítani, egy 19 éves szombathelyi férfit. Három nappal később  a 18 éves társát is őrizetbe vették a rendőrök.

A két tettes egyébként az elkövetés helyszínének közelében  lévő szórakozóhelyen figyelt fel a sértettre. Látták, hogy van nála pénz, ezért elhatározták, hogy ezt megszerzik.  A férfit többször megütötték és megrúgták, így kényszerítve  értékeinek az átadására.

Az elkövetőket csütörtökön társtettesként elkövetett rablás, készpénz-helyettesítő eszközzel visszaélés, valamint közokirattal visszaélés elkövetése miatt a Szombathelyi Városi Bíróság gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!