Nyolcvankét éve él a faluban a rekorder üknagyi

Alsóújlak - Hatalmas virágcsokorral köszöntötték fel özv. Tőke Györgynét századik születésnapján. A helyi polgármester jobban izgult, mint maga az érintett, aki zavarba jött, amikor felkerestük.

Maróthy Andrea

Egyik szeretett tagjának szülinapjára készült a népes család. A falu polgármesteri hivatalábanVelladics László polgármester is izgatottan várt minket. Nagy lelkesedéssel mutatta a szülinaposnak készített emléklapokat. A polgármester és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is a családdal ünnepelt.

A polgármester elmondása szerint a Horváth Magdolna néven született idős hölgy történelmet írt. Ő Alsóújlak eddigi legidősebb lakója, akit ráadásul mindenki szeret és tisztel a faluban. Magdolna nem csak a település vezetőinek szívébe lopta be magát, de az időseket gondozó alkalmazottak körében is az egyik legkedveltebb asszony. 

Felkerestük özv. Tőke Györgynét, a szülinapos meglepetten nézett ránk. Zavarba jött, mondták a rokonok. Pedig igen beszédes asszony, és így száz évesen is tiszta a memóriája, mindenre emlékszik. 



Fotó: Horváth Csaba

Magdolna Szemenyén született, nyolcvankét évvel ezelőtt költözött Alsóújlakra. Férjével, lányuk mellett három fogadott  gyermeket is neveltek, mivel az asszony testvére három gyermekét is magához vette. Sokat dolgozott, és még ma is takarítgat a házban. Szerencsére, Magdolna jó egészségnek örvend. Négy déd- és öt ükunokával büszkélkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!