Oltári bűz: szájmaszkra is szükség volt a sárvári szemétszedésnél

Sárvár - A Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület nagyszabású szemétszedő akciót hirdetett. Gyerekek és felnőttek közösen tisztították meg a környezetet.

Bajdó Bettina

A Tegyünk rendet a környezetünkben elnevezésű akciónkhoz, melynek célja, hogy felszámoljuk az illegális szemétlerakókat, csatlakozott az Isis Rádió is. A megye lakosai hozzájuk is eljuttatják az illegális szemétlerakók pontos helyét, az információkat a rádió folyamatosan közli. A helyi természetbarát egyesület több fotót is készített már a környék illegális lerakóiról, majd úgy döntöttek, hogy közösen tesznek ennek felszámolása érdekében. Bokorné Csonka Judit, az egyesület elnöke elmondta, hogy  „A tiszta Sárvárért!” címmel szervezték meg szemétszedési akcióját, melyhez iskolák, cégek, magánemberek és a helyi önkormányzat is csatlakozott. 

Szombaton délelőtt először a piac mögötti füves területet tették rendbe. Az akcióhoz csatlakoztak a Barabás iskola diákjai is, a fiatal aktivisták közel húsz zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze. 



A Barabás iskola diákjai is csatlakoztak az akcióhoz Fotók: Benkő Sándor

Nemcsak háztartási hulladékokat találtak a zöld területen, hanem szőnyegek, műanyag palackok, s kerékpárgumik is kerültek elő a bokrok alól. A szemét annyira büdös volt, hogy a gumikesztyűn kívül szájmaszkot kellett viselni az aktivistáknak, ezeket az egyesület biztosította a résztvevőknek. 



Délután tovább folytatódott az akció, általános iskolások és felnőttek gyűltek össze a Hild-parkban, hogy több helyszínen egyszerre szedjék a szemetet: megtisztították a cukorgyári területet, a temetők és a kastély környékét, valamint a Rábasömjén felé vezető utat. Az akció annyira jól sikerült, hogy ezentúl minden évben a Föld napjához csatlakozva együtt tisztítják meg a környezetüket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!