Civil forgatag a belvárosban

Szombathely - Igazi civil forgataggá alakult szombaton a város Fő tere. Az egyik sátornál napfoltot lehetett kémlelni, a másiknál vérnyomást méretni, vagy épp biciklit szervizeltetni. Bizonyítva, hogy az egyesületek és az alapítványok mindennapi életünknek szinte valamennyi területén jelen vannak.

Tersztyánszky Krisztina

A mintegy negyven szervezet közül több  művészeti és sport bemutatókkal szórakoztatta a járókelőket. A nagy nyilvánosság előtt megtartott civil nap elsődleges célja az volt, hogy az emberek megismerjék a non-profit közösségek  tevékenységét, és ajánlják fel adójuk egy százalékát annak, akit a leghasznosabbnak tartanak. 

Délben a fórum-sátorban közéleti szereplők cserélték ki véleményüket arról, milyen felelősség terheli a civil társadalmat a válságot élő Magyarországon. Abban valamennyien egyetértettek, hogy sokkal nagyobb közéleti aktivitásra és összefogásra van szükség.



Fotó: Kiss Teodóra


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!