Cseresznye nagyságú jég esett Szentgotthárd térségében - fák dőltek az útra (frissítve)

Vas megye - Az elmúlt napokban már másodszor tombolt hatalmas vihar a megye déli részén. Csörötneken, Jakabházán és Rábafüzesen számtalan fa kidőlt. Szentgotthárdon jég esett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész Dunántúl területére kiadta a narancssárga riasztást.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szentgotthárdon az erkélyekről lapáttal kellett letakarítani a cseresznye nagyságú jeget. Egyik olvasónk arról panaszkodott, hogy a vihar letarolta a kiskertjét.



A katasztrófavédelem megyei ügyeletén elmondták: A körmendi tűzoltókat tizenhatszor riasztották. Szentgotthárdon öt fakidőlés volt, Rábafüzesen négy, Jakabházán pedig egy. 

Csörötneken a zarándokházra döntött egy fát a vihar. A településen cseresznye nagyságú jég esett, és letarolta a kiskerteket. Tönkrement a saláta, a karfiol, valószínűleg a gyümölcsfák is sérültek.  MTI Fotó: Kovács Máté

Körmend és Egyházasrádóc között is fát döntött ki a szél, valamint Csötörtnek és Vasszentmihály között is fák dőltek az útra. A szombathelyi tűzoltókat is riasztották: a Külső Nárai úton fa dőlt az útra, Gyöngyöshermánban pedig a vasúti őrház kerítésére borult rá egy fa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!