Navracsics Tibor: nem kérünk a sokkterápiából

Szombathely - Nemet mondunk a reménytelenség politikájára, hangsúlyozta Navracsics Tibor, a Fidesz- MPSZ frakcióvezetője csütörtök esti, telt házas fórumán a Savaria moziban.

Nagy Ildikó

Taps fogadta Navracsics Tibort csütörtök este a Savaria mozi zsúfolásig megtelt nagytermében, ahol a Narancs Klub meghívásának eleget téve tartott nem titkoltan EP-választási  fórumot. A Fidesz-MPSZ frakcióvezetője felütésként  a 86-os út és az ország állapota között húzott párhuzamot, mondván: mindegyik katasztrofális állapotban van.

A kedvezményes kamatozású otthonteremtési támogatások megszüntetése, a Széchenyi-terv megfojtása, az államadósság drasztikus növekedése sorolta az elmúlt hét év szocialista kormányzásának néhány hozadékát a frakcióvezető, aki szerint a szocialisták legnagyobb lelki terhe minden bizonnyal az, hogy  az őszödi beszéd óta nyilvánvalóvá vált: baloldali szavazóikat is becsapták.



Jókedvű fideszes szombathelyi képviselők várták Navracsics Tibort

A fiataloktól a jövő, a középkorúaktól a boldog öregkor, a nyugdíjasoktól pedig nyugodt pihenés lehetőségét veszi el a szocialista kormányzat  az újabb megszorításokkal, utalt a gyed és gyes lehetőségeinek szűkítésére, valamint a 13. havi nyugdíj megszüntetésére Navracsics Tibor.  - Nem  kérünk a  reménytelenségből! Nem kérünk az újabb sokkterápiából!  - mondta, majd hozzátette: a reményhez társuló akarat csodákra lehet képes, ezért is bízik abban, hogy a polgári Magyarország életében  is hamarosan elkezdődhet a remény fejezete.

A frakcióvezető bő negyedórás beszéde után a jelenlévők írásban feltett kérdéseire válaszolt. Mivel a teremben többségében nyugdíjasok ültek, érthető módon több kérdés is a Fidesz nyugdíjrendszerrel kapcsolatos elképzelésére vonatkozott. Navracsics Tibor hangsúlyozta: a jelenlegi gazdasági helyzetben pártja felelősségteljesen csupán annyit tud és mer ígérni, törekednek arra, hogy  a nyugdíjak megőrizzék vásárlóerejüket.



Volt, aki az ügynöklista nyilvánossá tételét követelte, míg más a MSZP elszámoltatásának jogi lehetőségeit firtatta. A multinacionális cégekkel kapcsolatos ellenérzéséről tanúskodó kérdezőt óvatósságra intette a politikus, mondván: az ország gazdasági növekedését ezek a vállalatok produkálták. Meglátása szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben a kormányzatnak is elsősorban arra kellene törekednie, hogy megerősítse azokat a magyar  kis- és középvállalkozásokat, amelyek a multinacionális cégek beszállítói lehetnének. 

Navracsics hozzátette: szerinte az európai uniós forrásokat is elsősorban a hazai gazdaság felzárkóztatására, mindenekelőtt pedig új munkahelyek teremtésére kellene fordítani  mint ahogy teszik ezt a legtöbb európai uniós országban, és  a városok főtereinek megújítását később is el lehetne végezni.



Navracsics Tibor a Narancs Klub vendégeként tartott fórumot
  Fotó: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!